Nikola Ladan Gais Fotboll Superettan
200708 GAIS Nikola Ladan gör 2-0 på straff under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Dalkurd den 8 juli 2020 i Göteborg.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0019 Bild: CARL SANDIN

Nikola Ladan matchhjälte för Gais från straffpunkten

Stensäker från elva meter. Nikola Ladan, 27, sköt matchavgörande 2-1 hemma mot Dalkurd.
– Det var självklart att jag skulle slå den i dag, säger mittfältsmotorn.

ANNONS
|

Nikola Ladan är hemma i Göteborg igen efter flera år med spel på annan ort.

Den tekniska innermittfältaren följde med tränaren Stefan Jacobsson från Degerfors till Gais inför säsongen.

Hemma mot Dalkurd startade Ladan på det centrala mittfältet med kaptensbindeln runt armen. Det förtroendet förvaltade han – genom sitt outtröttliga mittfältsspel dirigerade han Gais till tre poäng.

– Sett över hela matchen är vi det bättre laget. Framförallt vinner vi mycket på att vårt presspel, särskilt i första halvlek, sitter. Hela deras backlinje blir osäker och hela vårt lag trycker på våra spelare och håller dem felvända så mycket det går. Då uppstår alltid situationer och i dag tar vi tillvara på dem, säger Ladan.

ANNONS

Bäst i år

Gaistränaren Jacobsson var inne på att första halvlek var Gais bästa minuter i superettan hittills.

– Det blev kanske lite onödigt spännande på slutet, men det är vårt eget fel. Vi är nog lite trötta och slarvar lite i vårt passningsspel. Killarna ska ha en jätteeloge för den första halvleken och krigarmentaliteten vi visar upp i andra, säger Jacobsson.

Han får medhåll från sin spelmotor.

– Utan tvekan, säger Ladan.

– Vi är många nya spelare som bygger något tillsammans och håller på och skapa relationer. Tråkigt nog fick vi inte ens träningsmatcher ihop. Oavsett hur bra man är som spelare behöver man det här, att man bygger och skapar tillit till varandra. Vi är på god väg, absolut, men jag hoppas inte att det här har varit våra 45 bästa minuter när vi summerar säsongen. Vi ska kunna mycket mer.

”Hade pratat på förhand”

Ladan själv sköt också straffen fram till 2–0, vilket blev matchavgörande. Ladan trippade fram, fick ner målvakten Filip Anger åt ena hållet och skickade behärskat upp en bredsida i högra krysset.

I senaste matchen mot Västerås missade Mervan Celik en straff.

Så därför var det din tur nu?

– Ja, i dag var det jag. Det hade vi pratat om på förhand. Tränaren som bestämmer det.

ANNONS

Gais ligger sjua i tabellen med sju inspelade poäng.

ANNONS