Newcastle till final – vinglig Alexander Isak fick kliva av

Alexander Isak riskerar på nytt att få göra ett speluppehåll – den här gången på grund av hjärnskakning.
Landslagsanfallaren lämnade planen på ostadiga ben.

ANNONS
|

Newcastle är klart för ligacupfinalen på den engelska nationalarenan Wembley den 26 februari.

Klubben hade 1–0 att luta sig mot efter den första semifinalen mot Southampton. Hemma på St James' Park fyllde "Skatorna" på med 2–1 efter två mål av Sean Longstaff i första halvlek.

Alexander Isak kom in efter en dryg timmas spel.

Han offrades sig för laget när han stod i vägen för en hård frispark av James Ward-Prowse. Isak fick bollen i huvudet, sjönk ihop och såg först knockad ut, men reste sig och spelade vidare.

Men i semifinalens slutminuter satte han sig ned på planen, undersöktes på nytt och byttes ut.

ANNONS

– Vi visste inte vad det var men vi gjorde bytet så snart vi visste att Alex inte kände sig bra, säger tränaren Eddie Howe till BBC Radio.

I finalen får Newcastle troligen möta Manchester United med Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga.

Manchester United slog Nottingham borta med 3–0 i förra veckan. Returen spelas på Old Trafford på onsdagskvällen.

I Newcastle finns även Emil Krafth, men landslagets högerback är långtidsskadad och inte aktuell för vare sig ligacupfinalen eller EM-kvalen mot Belgien och Azerbajdzjan i slutet av mars.

Newcastles Bruno Guimarães fick rött kort efter en våldsam tackling och stängs av i tre matcher. Han hinner dock bli spelklar till finalen på Wembley.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS