Nevs koncernchef föreslås ingå i Gais styrelse

Gais jakt på ny styrelsekompetens går vidare. Härnäst i raden: Biltillverkaren Nevs koncernchef, vd och vice ordförande Stefan Tilk, 53.
– Jag ser det som en ära och vill verkligen bidra, säger han.

ANNONS
|

Civilt fokuserar tvåbarnspappan från Brottkärr till 100 procent på Nevs, som för tre år sedan genomgick en rekonstruktion och nu siktar på att ”komma ut med kommersiella fordon under året, bygga nya fabriker i Shanghai och jobba med produktutveckling i Trollhättan”.

– Vi har det fortfarande kämpigt med kassaflödet, det är svårt att få ut pengar från Kina, men har tagit många bra steg och har byggt upp fabrik i Kina, säger Stefan Tilk.

Gaisuppdraget, som gäller förutsatt att han blir vald på årsmötet 12 mars, krävde en timmes betänketid och har redan antagit en riktning.

– Jag tror att jag kan bidra med struktur och erfarenhet från styrelsearbete, ett marknadstänk, varumärkestänk. Sedan har jag ganska mycket energi.

ANNONS

Har fått hybris

Det egna fotbollskarriären innehåll målvaktsspel för BK Dalen, plats i det engelska skollaget och tränarroll i Hovås/Billdal.

– För Gais gäller att skapa stabilitet. Samtidigt får man lite hybris efter matcherna mot Elfsborg och Hammarby. Om det är realistiskt att vara allsvenskt redan 2020 får jag återkomma till. Nu skall vi skapa en grund, säger Stefan Tilk.

Sedan tidigare har GP kunnat berätta att Gais valberedning under ledning av Tommy Leanderson föreslår Claes Forsberg som ny ordförande och Pelle Blohm som ledamot.

ANNONS