Alexander Jeremejeff.
Alexander Jeremejeff. Bild: MAXIM THORÉ

Nära flytt – men ser ut att starta mot MFF

Det slutförhandlas med tyska Dynamo Dresden, enligt uppgifter till GP. Samtidigt väntar stormatch mot Malmö FF. Alexander Jeremejeff ser ut att starta där.

ANNONS
|

En flytt är nära.

Under fredagen kunde GP berätta att Dynamo Dresden, just nu sist i tyska 2. Bundesliga, har mött Alexander Jeremejeffs utköpsklausul och att anfallaren slutförhandlar med klubben.

Än så länge är han dock en Häcken-spelare. Och under lördagen fanns han med när laget tränade på Gothia Park Academy.

LÄS MER:Häcken-stjärnan slutförhandlar med tysk klubb

Efter det timslånga passet konstaterade Jeremejeff följande om Dynamo Dresden-uppgifterna:

– Det finns inte så mycket att säga. Jag behöver inte kommentera det. Vi får se vad som händer. Jag är professionell, det är match i morgon mot Malmö. Jag ser fram emot det!

Malmö FF, ja. Häcken välkomnar tabelltvåan till Bravida Arena under söndagen.

ANNONS

Alexander Jeremejeff ser ut finnas med från start då – i alla fall om man ska lita på den avslutande spelövningen under lördagens träning.

Du kommer vara med i morgon?

– Ja, så som det ser ut nu kommer jag det!

Med i matchtruppen?

– Ja.

Hur lätt är det att hålla fokus när det börjar pratas om en eventuell flytt?

– Man har blivit distraherad förr när man ska spela match – och då inte kunnat vara med. Man lär sig hantera det!

Alexander Jeremejeff tillhörde just Malmö FF så sent som under förra säsongen. Det blev 13 allsvenska matcher innan han lämnade för Häcken under sommaren.

Det blir därmed ett speciellt möte.

– Det är ett bra lag – och mitt gamla lag. Så mycket kompisar där. Sedan är det vår hemmaplan och matchen gäller mycket, det blir kul, säger han.

Vad tror du om era chanser?

– Jag tror att de är stora! Vi spelar på hemmaplan så vi är väl lite favoriter, fast samtidigt går det ju inte att vara favoriter mot Malmö ... Men jag tror att vi kan vinna.

Senast Häcken ställdes mot Malmö FF, i den allsvenska premiären i våras, blev det 1–1.

ANNONS

Fakta: Häcken

Läget i laget: Kwame Kizito är skadad (liten känning i en ljumske), Kari Arkivuo (lårproblem) likaså. Den sistnämnda har fått ett bakslag i sin rehabilitering och tränade inte med laget under lördagen. Det är oklart hur länge han blir borta. Utanför matchtruppen står också Benjamin Arapovic, Kevin Ackermann, Aiham Ousou, Kevin Yakob, Jonathan Rasheed, Teodor Wålemark och Alexander Nadj.

Trolig startelva: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren – Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Viktor Lundberg – Alexander Jeremejeff.

ANNONS