Montiel klar för belgiska andraligan

I höstas lämnade Diego Montiel Örgryte. Nu har superettans poängkung skrivit på för KFCO Beerschot Wilrijk i belgiska andraligan.
– Det känns som helt rätt steg för mig, säger Montiel.

ANNONS
|

Diego Montiel gjorde succé för Örgryte under säsongen och vann superettans poängliga med sina 13 mål och 14 assist på 28 matcher.

GP har tidigare rapporterat om hur klubben gjorde allt för att behålla sin guldklimp, men under hösten stod det klart att han bestämt sig för att lämna rödblått.

LÄS MER:Öis gjorde allt för att behålla Montiel – som lämnade

Sedan dess har det spekulerats om mittfältarens framtid.

På torsdagen kom beskedet. 23-åringen har valt att krita på ett kontrakt med KFCO Beerschot Wilrijk i den belgiska andraligan.

– Jag har varit lite orolig ett tag om hur allt skulle bli. Det känns väldigt skönt att ha allt klart. Jag är väldigt glad över att få den här chansen, säger Diego Montiel över en telefonlinje från Belgien.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det känns som ett helt rätt steg för mig. De har följt mig ett bra tag, de har varit på plats och kollat på mig. Jag var här och bekantade mig med klubben och kollade in faciliteterna och sådär. Allt känns rätt. De har något bra på gång här. Så det ska bli roligt och spännande.

Beerschot är för tillfället placerat i toppen av andraligan och förhoppningen är att Montiel under våren ska få vara med och få ta klubben upp till högstaligan.

– Det är klart det är viktigt att det är ett lag i toppen jag kommer till, men framför allt var det viktigt för mig att det är ett lag som tror på mig. Jag kommer hit i ett bra läge, där vi har allt i egna händer. Jag gillar den känslan, nu kan jag komma hit och påverka direkt.

Montiel beskriver Beerschot Wilrijk som en anrik förening som har varit med och fostrat flera stora belgiska stjärnspelare. Radja Nainggolan, Moussa Dembele, Thomas Vermaelen och Jan Vertonghen har samtliga tagit vägen till toppen via Beerschot.

– Det är många grymma spelare som har varit här. Sedan hade klubben en tung tid för ett par år sedan då den gick i konkurs, men nu är de på väg tillbaka på allvar, säger Montiel som berättar att det fanns flera andra klubbar som visade intresse för honom.

ANNONS

– Det har varit ganska mycket intresse och ett par konkreta saker, men inget som har känts så bra som det här. Det här kändes, som sagt, helt rätt.

Många svenska spelare har historiskt sett haft svårt att lyckas i Belgien, men det är inget som fick Montiel att tveka.

– Det är inget jag tänker på. Jag är för att lyckas. De andra har kanske haft otur, jag vet inte. Jag ska bara göra mitt bästa för att lyckas.

Montiel, som kommer ansluta till klubbens träningsläger i Spanien i början av januari, har tecknat ett avtal som sträcker sig över två och ett halvt år med möjlighet till förlängning ytterligare två år.

– Målet nu är att gå upp i förstaligan och sedan spela där och ta nästa steg i Europa, det är vad jag vill och hoppas på.

ANNONS