Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Mittback förstärker Öis

Örgryte har gjort klart med nästa nyförvärv. Joakim Karlsson, senast i Jönköpings Södra, ansluter till Öis-gården över 2021.
– Kanske kan jag komma in med en kravbild som inte alltid är så bekväm men som behövs, säger 30-åringen.

Örgryte stärker defensiven inför 2020 – och gör det genom att plocka en spelare från en av toppkonkurrenterna från föregående säsong.

Joakim Karlsson, 30, har åtta raka säsonger i Jönköping bakom sig. Men efter 2019 stod det klart att det inte blev en fortsättning i J-södra.

– De sa till hela laget att det var en samlad bedömning på framför allt det ekonomiska. Har man varit i allsvenskan som J-södra nyss varit så har ju våra löner kanske gått upp lite med ... Nu får de sin chans att föryngra lite också. Så det gick väl hand i hand, berättar Karlsson om uppbrottet.

J-södra fick att hjärtskärande avslut på säsongen då de hade chans på direkt avancemang till allsvenskan i sista omgången – men till slut även missade kvalet efter ett BP-mål med matchens sista spark.

"Kanske kan komma in med en kravbild"

En spark som kanske också ledde till att Karlsson nu hamnat i Öis.

– Det var inte jobbigt på så vis att man kände att man ville från stan. Men att testa nåt nytt och en ny stad … vi kände väl lite att vi var färdiga här på nåt sätt. Så det blir perfekt det här, säger 30-åringen.

Det nya kontraktet med Örgryte är skrivet på över två säsonger – och smålänningen är tydlig med att han inte tänker smöra sig in i laget.

– Förhoppningsvis kan man bidra med att man varit med ett tag, och gjort ett par hundra matcher i superettan och allsvenskan. Kanske kan jag komma in med en kravbild som inte alltid är så bekväm men som behövs, säger Joakim Karlsson.

Du ser dig lite som en ledare i ett lagbygge?

– Ja men lite ... och det hoppas jag andra tycker också, och förhoppningsvis kan jag fortsätta att vara det.

Minns senaste mötet med Öis

För Örgryte kom en av säsongens största näsbrännor borta mot just J-södra, när Jönköping vann med hela 5–2 den 1 september och Örgrytes realistiska hopp om allsvenskan någonstans försvann ...

Karlsson fanns i J-södras backlinje även den gången.

– Vad jag kan minnas så kontrade de väldigt bra på oss. Det gick jävligt snabbt. Men sedan hade vi väldig utdelning på det vi skapade, minns mittbacken.

Så den matchen var inget som avskräckte dig?

– Nej, verkligen inte! Det känns väldigt bra, jag är extremt taggad på det här nu.

Han har inte hunnit träffa några nya lagkamrater ännu – men fått en bra känsla av Öis-personerna han stött på.

– Det har blivit mest kanslipersonal hittills. Men alla har varit trevliga och Igor (Krulj, sportchef, reds. anm.) har jag haft en bra känsla med från första mötet, säger Joakim Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.