Mino Raiola: ”Jag ångrar att jag tog Zlatan till MLS”

Zlatan Ibrahimovic är 39 år och kanske bättre än någonsin. Det får agenten Mino Raiola att ångra tidigare val i svenskens karriär.
– Jag ångrar att jag tog Zlatan till MLS, det var slöseri med tid, säger Raiola till Football-Italia.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic öser in mål för Milan i Serie A och leder, trots att han missat matcher på grund av skador och covid-19, skytteligan – vid 39 års ålder. Dessutom toppar hans Milan tabellen.

Den svenske superstjärnan återvände till Milan i vintras efter två år i USA och MLS med LA Galaxy. Det är två säsongen som hans agent Mino Raiola nu ångrar.

– Jag ångrar att jag tog Zlatan till MLS, det var slöseri med tid där, säger Raiola till Football-Italia.

Han fortsätter:

– Jag har sett många spelare i min karriär som varit trötta i Zlatans ålder. Jag har nästan tyckt synd om att dem för att de fortsatt. Men jag har aldrig sett denna trötthet hos Zlatan. Enligt mig kan han lätt spela i ytterligare fem år.

ANNONS

Under tiden i Los Angeles noterades Zlatan för totalt 52 mål och 17 assist på 56 matcher.

LÄS MER:Här är årets största inlägg på Twitter

Zlatan ser inte slutet

Zlatan själv verkar inte heller ha några planer på att lägga skorna på hyllan snart. I en intervju med BBC sa han nyligen:

– Jag kommer fortsätta till jag inte kan göra de här sakerna som jag gör. Jag måste bara hålla mig i form, sedan kommer resten att lösas av sig själv.

Efter spelarkarriären tror Raiola att hans adept kommer fortsätta ha hög status inom fotbollen.

– Han kommer att ha en betydelsefull roll. Kanske bli president för någon klubb eller för Uefa, för något som kan förändra den världen, säger han till Sky Sport.

LÄS MER:Zlatans löfte om framtiden

Just nu står Zlatan Ibrahimovic på skadelistan för Milan. I 3–1-segern över Napoli den 22 november tvingades han, efter att han gjort två mål för sitt Milan, lämna matchen med en lårskada. Han är inte tillbaka i spel än men väntas göra comeback på onsdagen när Milan ställs mot Genoa i Serie A.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS