Mikel Arteta och Jürgen Klopp rök ihop vid sidlinjen

Stormöte på Anfield. Då rök Arsenals tränare Mikel Arteta ihop med Liverpools dito Jürgen Klopp – båda fick hållas tillbaka vid sidlinjen.
– De ska vara lite aggressiva och de ska skrika, det gillar fansen, säger Viaplays expert Fredrik Ljungberg.

ANNONS
|

Det var ingen brist på känslor när Arsenal gästade Liverpool inför ett kokande Anfield. Gästernas tränare Mikel Arteta var minst sagt verbal vid sidlinjen och gestikulerade vilt.

I den 30:e minuten rann humöret över - både för Arteta och hemmalagets tränare Jürgen Klopp.

Det var efter en nickduell mellan Liverpools Sadio Mané och Takehiro Tomiyasu, där den sistnämnde ville ha frispark, som de båda ledarna rök ihop vid sidan av planen.

Både Klopp och Arteta var märkbart irriterade på varandra och fick hållas isär innan de fick ett gult kort vardera. Jürgen Klopp gav sin syn på Artetas vilda reaktion efter matchen.

ANNONS

– Det är inte okej, måste jag säga. Domaren hanterade det bra, och jag förtjänade ett gult kort. Det var ingenting, han (Sadio Mané reds.anm) rörde inte ens honom. Reaktionen var inte okej, och jag var tvungen att säga det, säger tysken i Viaplays sändning.

Han fortsatte:

– Det var absolut ingen foul från Sadios sida. Men Arsenalbänken kastade sig upp som att det var ett rött kort. Jag frågade: ”Vad vill du ha? Vad vill du ha från den situationen”.

Se situationen här:

Fredrik Ljungberg: ”Det gillar fansen”

Genuin ilska eller skådespel från Mikel Arteta? Viaplays expert Erik Niva tror att det finns en uns av båda delarna hos Arsenaltränaren.

– Det finns ett inslag av att skicka signaler och jag tror verkligen att Mikel Arteta, redan på förhand, hade bestämt sig för att han ska gå i täten och visa vägen för ett lag som inte kommer till Anfield som är blygt och undfallande.

Expertkollegan Fredrik Ljungberg, som har varit assisterande tränare till Arteta i Arsenal, håller med Niva.

– Arteta är väldigt mycket uppe på linjen ofta och är ganska aktiv, vilken match det än är. Men jag tror säkerligen, som du (Niva) säger, att det är lite populistiskt. Att de ska vara lite aggressiva och de ska skrika, det gillar fansen.

ANNONS

Matchen slutade 4–0 till Liverpool.

ANNONS