Mikael Stahre om återkomsten till IFK Göteborg: ”Hårt arbete och energi”

Mikael Stahre återvänder till Kamratgården, sex och ett halvt år efter att han fick sparken från IFK Göteborg. Så vad blir ledorden för de kommande 3,5 åren?
– Hårt arbete och energi kommer att vara viktiga ingredienser, säger Stahre i en kommentar till GP.

ANNONS
|

Det gick snabbt. Efter åtta matcher och bara en seger fick Roland Nilsson lämna det hårdsatsande IFK Göteborg. Och kort efter det beskedet meddelade klubben att hans ersättare skulle bli en gammal bekanting: Mikael Stahre, som fick lämna klubben 2014, återvänder.

– Jag är såklart glad att vara tillbaka i Blåvitt. När man har varit på en plats tidigare så har man en kortare startsträcka, skriver Stahre i ett sms till GP.

Han meddelar också att han inte kommer att göra några längre intervjuer förrän han är på plats på måndag, då en presskonferens ska hållas.

Att Stahre nu åter tar över Blåvitt väcker känslor. Hans förra tid i klubben innehöll både missräkningar – första årets sjundeplats med ”Real Blåvitt” – och framgångar såsom cupguldet 2013 och andraplatsen 2014. Den gången var det nytillträdde sportchefen Mats Gren som inte var nöjd och bytte ut Stahre mot Jörgen Lennartsson.

ANNONS

Nu är det Gren själv som är utbytt, och sportchefen som en gång anställde Stahre heter Håkan Mild och är tillbaka i rollen som klubbdirektör.

LÄS MER:Fem punkter efter att Mikael Stahre tagit över IFK Göteborg

Ska analysera vårens IFK Göteborg

Frågan är nu om Mikael Stahre är mannen som kan lyfta Blåvitt till toppen igen. I en kommentar till GP skriver tränaren om vad som blir hans fokus den närmaste tiden:

– Hårt arbete och energi kommer att vara viktiga ingredienser när vi startar nästa vecka. Analys av våren, synen på spelartruppen etcetera diskuterar jag från måndag och framåt, skriver Stahre.

Kontraktet löper över 2024, vilket innebär att han i utgångsläget har tre och ett halvt år på sig att åstadkomma det klubben och supportrarna önskar.

– I Mikael får vi en tränare med bred kunskap och stor passion. Hans ledarskap bygger på vinnarmentalitet och att få en grupp att jobba hårt för varandra för att lyckas, säger sportchef Pontus Farnerud i en kommentar på klubbens hemsida.

LÄS MER:Mikael Stahre klar för IFK Göteborg

ANNONS