Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mikael Stahre har fått kontraktsförslag av Öis

Örgryte ska, enligt uppgifter till GP, ha erbjudit ett kontraktsförslag till Mikael Stahre, 44.
– Inga kommentarer, hälsar Öis sportchef Igor Krulj i ett sms till GP.

Redan innan det stod klart att Thomas Askebrand inte skulle bli kvar i Öis började det ryktas om att Mikael Stahre var ett av spåren som rödblått hade ögonen på som ny tänkbar tränare. Och enligt vad GP erfar var den förre Blåvitt- och Häcken-tränaren i ett tidigt skede ett av Sällskapets drömnamn.

Men när klubben tog en första kontakt med Stahre, som också har historik i AIK, amerikanska San José Earthquakes och grekiska Panionios, ska han, enligt GT, ha meddelat att hans ambitioner var högre än superettan.

– Jag kommenterar inte rykten och spekulationer, sa Stahre till GT i mitten av oktober.

Sedan dess har antalet kandidater till tränarjobbet i Öis radats upp.

Håkan Ericson, Martin Pringle och senast Bartosz Grzelak är några av flera som nämnts som aktuella.

LÄS MER: Aubynn aktuell som ny Öis-tränare

Den sistnämnde har GP tidigare pekat ut som huvudspåret, men U21-landslagets assisterande förbundskapten blir, enligt vad GP erfar, inte den som tränar Öis nästa år. Flera medier, bland annat P4 Kalmar, rapporterar i stället att Grzelak är nära jobbet som ny tränare i Kalmar FF.

"Kommenterar inga spekulationer"

Det har gjort att Öis på nytt ska ha riktat in sig på Stahre och nu ha gett 44-åringen ett konkret kontraktsförslag.

Örgrytes sportchef Igor Krulj vill dock inte uttala sig om uppgifterna.

– Inga kommentarer. När vi har något klart så kommer vi kommunicera det. Tills dess jobbar vi inom föreningen och kommenterar inga spekulationer, hälsar Krulj i ett sms till GP.

LÄS MER: Mikael Stahre om avskedet i IFK: "Var bara förbannad"

Just Stahres erfarenhet från högre nivå är något Öis-lägret ska värdesätta högt. Och på Öis traditionsenliga gala som gick av stapeln i helgen uttalade representanter för klubben att förhoppningen är att hitta en tränare "med allsvensk erfarenhet". Något som minst sagt stämmer in på Mikael Stahre.

Tränaren, som bor i Göteborgsområdet, har själv i ett reportage med GP sagt att hans förhoppning är att börja jobba vid årsskiftet.

– Jag är tillgänglig och har en ambition att jobba som senast 1/1. Om jag jobbar tidigare får vi se. Det är inte otänkbart. Jag vill ha ett uppdrag klart. Nu har jag haft lön och jag klarar mig. Det handlar mest om att börja jobba igen, sade han i början av juni och tillade:

– I bästa fall landar jag på ett ställe i tre år och kan driva ett projekt, säger han.

Om det blir i Örgryte eller inte återstår alltså att se. Parallellt med Stahre för Öis också diskussioner med ytterligare ett gäng kandidater. En av dem som fortsatt är aktuell, enligt GP:s källor, är Jeffrey Aubynn.

Aubynn har historik i Öis som spelare men är sedan ett par år tillbaka ledare i Malmö FF:s akademi.

– Det enda jag kan säga är att Öis är en klubb som ligger mig väldigt nära, utöver det har jag inte så mycket att kommentera om det, sa Jeffrey Aubynn tidigare i höstas när GP bad honom kommentera uppgifterna om att han är aktuell för tränarjobbet.

LÄS MER: Han är huvudspåret i Öis tränarjakt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.