Mikael Nilsson kritisk till IFK Göteborgs strategi

Den tidigare landslagsspelaren Mikael Nilsson har sedan länge lagt skorna på hyllan. Nu är han pensionär i Grekland. Där följer han Allsvenskan på håll, och imponeras inte av Blåvitt.
– Jesus. Som jag har suttit och svurit över deras... det är som om de känner någon form av skyldighet att de måste ta tillbaka alla sina gamla spelare, säger han till Sportxpressen.

ANNONS
|

Han har över 60 landskamper på meritlistan och har spelat både VM och EM. Under sin karriär tillhörde Mikael Nilsson klubbar som Panathinaikos och Bröndby. Skorna lade han på hyllan 2012 när han avslutade sin karriär.

När hans tidigare landslagskollegor Henrik Larsson och Anders Svensson tog jobb som tränare och experter, valde Nilsson en annan väg. Han blev scout för det grekiska laget Panathinaikos. Ett uppdrag han beskriver som kaosartat och inte speciellt krävande.

– Jag var i Panathinaikos i nästan fem år som scout och under de fem åren var det fyra olika sportchefer och fyra olika tränare. Panathinaikos är en stor klubb och jag fick betalt, men jag gjorde ju ingenting, säger han i en intervju med Sportexpressen.

ANNONS
Marcus Berg och Oscar Wendt IFK Göteborg
Mikael Nilsson är kritisk till Blåvitts val att värva flera hemvändare Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kritiken mot Blåvitt: ”Hur tänker de?”

Nu är han pensionär, men bort fortfarande kvar i Grekland. Från sitt hus i förorten Voula vid Egeiska havet följer han bland annat Allsvenskan på håll. Tiden i Grekland imponerade inte på honom, han förespråkar en långsiktigt tydlig spelidé. Där tycker han att Malmö FF har gjort ett bra jobb.

Däremot imponeras han inte av IFK Göteborg, som kryddat laget med flera hemvändare denna säsong.

– Jesus. Som jag har suttit och svurit över deras... det är som om de känner någon form av skyldighet att de måste ta tillbaka alla sina gamla spelare. Jag fattar det inte. Hur tänker de att laget ska se ut om två år? De har inte fått effekten heller. De hoppades väl så klart på en omedelbar effekt. Ok, Oscar Wendt och Marcus Berg var ändå ordinarie ute i Europa innan de kom, och Marcus har ändå gjort det okej, men både Wernbloom och Jakob Johansson, de har ju en jätteskadehistorik.

– Wernbloom var fantastisk när han var i Göteborg och har haft en bra karriär utomlands, visst, men man måste kolla var spelaren är i dag, inte vad han har varit. Som klubb måste man tänka på mer än vad mycket spelarna gjort för Göteborg innan, säger Mikael Nilsson.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS