Mikael Lustig tror att det är kört för Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte spelat sedan knäoperationen.
Nu tror förre landslagskamraten Mikael Lustig att det är kört.
– Jag skulle tro att han kanske har fem minuter i någon Serie A-match i slutet av säsongen, säger han i C More.

ANNONS
|

Zlatan tragglade sig igenom förra säsongen. Trots att han spelade med stora smärtor var han högst delaktig i att laget vann den italienska ligatiteln.

Exakt hur ont han hade berättade han först när ledigheten nalkades. Det visade sig att han hade spelat med en knäskada – som krävde en operation.

Operationen har hållit honom ur spel sedan dess, samtidigt har den svenske stjärnanfallaren varit tydligt med att han räknar med en återkomst till planen.

Enligt den första prognosen skulle han vara tillbaka efter årsskiftet – det dröjde aningen längre men i fredags förra veckan var han del av Milans trupp när man besegrade Torino med 1–0. Svensken blev dock kvar på bänken hela matchen.

ANNONS

När Milan mötte Tottenham i tisdagens Champions League-åttondelsfinal var Zlatan inte ens med i truppen, detta sedan han inte skrivits upp bland de spelare som får representera laget i Europaspelet denna vår.

En indikator som får den förre landslagskollegan Mikael Lustig att tvivla på Zlatans framtid inom fotbollen.

”Gillar inte att köra med raka rör”

– Tyvärr tror jag att det är nästintill kört för Zlatan om man kollar karriären. Jag skulle tro att han kanske har fem minuter i någon Serie A-match i slutet av säsongen. Det svåra med Zlatan är att han inte direkt gillar att köra med raka rör, det är inte så att han säger hur det ligger till, säger han i C Mores sändning och fortsätter:

– Är det något man har lärt sig om Zlatan är det att han vill spela Champions League. Hade det funnits någon procent chans att han hade kunnat spela en semifinal eller final i Champions League så hade de tagit den. Men tyvärr är min känsla att det inte ser bra ut för Zlatan.

Kim Källström, också C More-expert och tidigare lagkamrat till Zlatan, är inte lika övertygad om att det är över. Även om han är skeptisk.

– Att de skulle göra det här utan Zlatans goda minne det har jag väldigt svårt att tro. Sedan är det otroligt förvånande att han dyker upp mot Torino men inte spelar, men det måste vara så att han inte är redo för Champions League-fotboll, säger Källström.

ANNONS

Milan vann matchen med 1–0. Returen spelas den åttonde mars.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic stöd till cancersjuka vännen

LÄS MER:Milan vann – ingen comeback för Zlatan

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic får inte spela Champions League

ANNONS