Mikael Boman klar för Halmstad BK

Mikael Boman, 30, är klar med proffslivet utomlands. Förre Blåvitt-anfallaren återvänder till Sverige och gamla klubben, Halmstad BK.
– Det känns grymt att vara tillbaka, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS
|

För fyra och ett halvt år sedan lämnade Mikael Boman Halmstad BK för spel i IFK Göteborg. Väl där blev det tre säsonger innan anfallaren valde att testa på livet som utlandsproffs i danska Randers FC.

De två säsongerna i Danmark blev inte särskilt lyckade för Boman som endast mäktade med ett mål på 27 matcher. Nu väljer 30-åringen att vända hem till Sverige för spel i superettan och Halmstad BK.

Kontraktet sträcker sig över två och en halv säsong.

– Det känns fantastiskt. Det känns grymt att vara tillbaka. Det är ett gäng spelare kvar i truppen som jag har spelat med och några jag känner som jag inte har spelat med men som jag känner sen innan. HBK är en jättefin klubb och jag hade det fantastiskt bra här när jag spelade här sist. Jag trivs i stan och på Örjans så det känns helt grymt att vara tillbaka, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS

Gifter sig till helgen

Den riktiga återkomsten kommer att dröja för Boman som inte får spela för HBK förrän transferfönstret öppnat i mitten av juli.

Dock ansluter han till klubben nästa vecka, innan dess vankas det bröllop.

Mikael Boman, då i Halmstad, jublar efter att han gjort mål på Gefle 2014
Mikael Boman, då i Halmstad, jublar efter att han gjort mål på Gefle 2014 Bild: KRISTER ANDERSSON

– Till helgen så gifter jag mig, så det är en del planering och fix med det innan allt fokus läggs på HBK. Det känns kanon att komma tillbaka hit med allt vad det innebär, avslutar Boman.

Halmstad BK tippades inför säsongen att vara i toppen av tabellen och sågs som favorit till att ta en allsvensk plats.

Verkligheten har varit en annan. Efter elva omgångar är klubben fjärde sämst i superettan och därmed befinner sig HBK på en negativ kvalplats.

Nu får de tillbaka Boman som öste in mål under förra vistelsen i Halland.

– Han är en forward som ger oss ett hårt arbete och smartness på plan och blir en person som bidrar med väldigt positiv energi i en grupp. Det är en fin dag för Halmstads Bollklubb, säger managern Magnus Haglund.

ANNONS