Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Messis nya lön: 334 miljoner om året

Lionel Messi har varit i strålande form för Barcelona i år. Men förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Barça men nu rapporterar Marca om vad den argentiska stjärnan kan tänkas tjäna framöver - 334 miljoner kronor per år.

Lockropen från Kina har fått flertalet profilerade spelare att lämna Europa och Sydamerika för den pengastinna ligan i öst. Carlos Tevez blev i januari världens bäst betalde spelare när han bytte Boca Juniors mot Shanghai Shenhua. 

Lionel Messi har blivit erbjuden en månadslön på cirka 500 miljoner kronor i månaden av kinesiska klubbar, men verkar inte intresserad av en flytt från Katalonien.

Lönetak på 35 miljoner euro

Förhandlingarna mellan Barcelona och Messi pågår och enligt uppgift till Marca har klubben satt ett tak på 35 miljoner euro, motsvarande 334 miljoner kronor, i månaden, för att kunna konkurrera med andra intressenter kan avtalet även innehålla en stor sign-on-bonus. 

En nyckelfördel som La Ligas serieligaledare har är Messis familjesituation. Sonen går i skola i Barcelona och det ska mycket till för att familjen ska flytta på sig. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.