Meinhard Olsen och Charlie Weberg lämnar Gais

Två spelare försvinner från Gais.
Atleterna väljer att inte förlänga med Meinhard Olsen – samtidigt som man fått beskedet att Charlie Weberg återvänder till Helsingborg.
– Vi hade en förhoppning att knyta till oss honom 2021, säger sportchef Nicklas Karlström.

ANNONS
|

Den 21 augusti meddelade Gais att man knutit till sig en färöisk anfallare vid namn Meinhard Olsen. Han hade gjort tio mål och tio assist på 16 matcher för sitt B36 Torshavn, samt spelat EM-kvalmatcher mot Sverige och Spanien.

Kontraktet var skrivet över resten av säsongen. Vilket för Meinhard Olsen landade i 15 matcher, alla utom en från start, ett mål, en assist och ett säkrat superettan-kontrakt för Gais.

Mer kommer det inte bli.

På sociala medier meddelar Olsen att tiden i Gais inte blev längre än fyra månader.

”Nya utmaningar framöver. Gais och Göteborg, tack för mig!”, skriver han på Instagram.

ANNONS

Gais sportchef Nicklas Karlström bekräftar att Meinhard Olsen lämnar Atleterna.

– Vi har haft kontakt hela tiden, men nu gav vi honom detta beskedet.

Vems beslut var det?

– Det var faktiskt vi som valde att inte förlänga.

Nöjd med Olsens insats

Karlström berättar att klubben i det stora hela är nöjd med Olsens insats för Gais.

– Det var en rejäl injektion när han kom, han gjorde det väldigt bra. Så vi är väldigt glada att vi fick Meinhard i den situationen som vi låg i. Det var han, tillsammans med Maric, som blev en väldigt bra injektion när de kom.

Vad är det som gör att ni inte förlänger?

– Han kom med en jäkla bra energi och var jäkligt bra när han kom. Sen har det, av olika anledningar, gått lite sämre för honom. Sen till hans nackdel, i det täta matchandet vi hade, var att han var iväg och spelade två matcher när de andra fick vila. Vilket gjorde att det gick lite sämre på slutet. Det har vi givetvis haft med oss, men vi valde ändå att inte förlänga.

Karlström tillägger:

– Men vi var jättenöjda med Meinhard och han med oss, vi får se om våra vägar korsas framöver.

ANNONS

Weberg återvänder till Helsingborg

Olsen är dock inte ensam om att lämna Gais. Även Charlie Weberg, som varit ordinarie i klubben, återvänder till Helsingborgs IF – klubben han var utlånad från under fjolårssäsongen.

Ett logiskt besked som Karlström dock inte hoppades få.

– Vi gillar Charlie och han oss, så det blev ett väldigt bra år för både Charlie och Gais. Så utlåningen blev lyckad för båda parter. Så han har ett kontrakt med Helsingborg nästa säsong, men vi hade en liten förhoppning om att knyta till oss Charlie även 2021.

Han fortsätter:

– Men det är väldigt förståeligt också att han vill ta chansen i Helsingborg med ny tränare (Jörgen Lennartsson). Det var ganska uppenbart när de åkte ut tyvärr.

När det gäller Mervan Celiks framtid säger Nicklas Karlström att det är status quo och att båda parterna fortfarande förhandlar.

ANNONS