Martin Åslund sågar Jürgen Klopps agerande

Liverpools Jürgen Klopp gestikulerade vilt längs med sidlinjen.
För det får han kritik från Viaplays expert Martin Åslund.
– Att stå där och gestikulera som en fjant, det gillar man ju inte, säger han i sändningen.

ANNONS
|

Matchen mot Tottenham innehöll det mesta – och nästan ingenting gick Liverpools väg. Först fick Curtis Jones rött kort efter en VAR-granskning, i den andra halvleken drog Diogo Jota på sig sin andra varning. Med nio man på planen såg laget trots allt ut att gå mot en hedersam poäng.

Med yviga gester manade tränare Jürgen Klopp på sitt manskap för att så skulle bli fallet. Sättet han gjorde det på föll inte Viaplays expert Martin Åslund i smaken.

– Det är få fotbollsspelare som gillar tränare som gör så där som Klopp, säger Åslund i Viaplays studio och fortsätter:

ANNONS

– Det gillar man ju inte. Vadå, att stå där och gestikulera som en fjant. Fokusera på matchen och tänk, det är det du ska göra. Det är ingen av spelarna som hör vad du säger ändå.

Han fick sedan medhåll från expertkollegan Jonas Olsson.

– Det är distraherande, säger Olsson.

”Orättvisa domslut”

Huruvida det berodde på Klopps gestikulerade eller ej ska låtas vara osagt, men klart står att Liverpool fick se sig besegrat till slut. I matchens allra sista minut stötte mittbacken Joel Matip in ett inlägg i egen bur. Det olyckliga agerandet innebar att Tottenham kunde lämna Anfield med alla poäng – och gå upp på en andraplats i Premier League.

Efteråt var det Klopps tur att vädra sitt missnöje.

– Jag har aldrig sett en match med så orättvisa förutsättningar och galna domslut. Wow. Men det kommer bli dyrt för mig om jag säger mer, säger Klopp till Sky Sports.

Lite upprättelse fick Liverpool-tränaren sedan senare under kvällen. Då erkände PGMOL, Premier Leagues dommarråd, att beslutet att döma bort Liverpools ledningsmål efter dryga halvtimmen var felaktigt.

”PGMOL erkänner att ett betydande mänskligt misstag inträffade. Målet borde ha godkänts efter VAR-granskning men VAR misslyckades med att ingripa”, skriver man.

ANNONS

Dejan Kulusevski spelade hela matchen för ”Spurs”.

LÄS MER:Dubbla röda kort och självmål när Liverpool föll

LÄS MER:Haaland mållös i Citys första förlust

LÄS MER:Sex saker att ha koll på inför Women's Super League

ANNONS