Martas galna drömträff – gjorde mål från halva plan

En av tidernas bästa fotbollsspelare har inte växlat ner. Natten till torsdagen bjöd Marta på en drömträff – från halva planen. ”Ett SJUKT mål, inget snack om saken”, skriver svenske Chelsea-målvakten Zećira Mušović.

ANNONS
|

Det har gått två år sedan Marta tackade för sig på den största fotbollsscenen. Legendaren gav ett tårfyllt avsked från landslaget när hennes Brasilien blivit utslaget ur fotbolls-VM 2019.

Hon skickade då en uppmaning till alla fotbollsflickor i världen.

– Unga fotbollskvinnor, ni måste jobba hårdare och anstränga er mer. Det kommer inte alltid finnas en Formiga, en Marta eller en Cristiane, sa hon när hon, med tårar i ögonen, tittade in i kameran.

Sedan fem år tillbaka spelar Marta i USA och Orlando Pride. Och Marta, ja hon har inte växlat ner – över huvud taget.

ANNONS

Under mötet med Kansas City bjöd den nu 35-årige legendaren på en drömträff som garanterat platsar bland hennes bästa. Från halva planen avlossade hon skottet – som hittade hela vägen till nätet.

Svenskens hyllning: ”Ett sjukt mål”

Målet har bland annat uppmärksammats av den svenske Chelseamålvakten Zećira Mušović som hyllar Marta på Twitter.

”Det här är Marta. Ett SJUKT mål, inget snack om saken. Men notera i slutet av videon när Marta tar sig tiden att fira med bänken också. En av de bästa lagspelarna jag har spelat med, absolut”, skriver hon på Twitter.

ANNONS