Oscar Ekman hämtades in till Gais i vintras, nu står det klart att han sannolikt blir borta hela säsongen på grund av en axelskada.
Oscar Ekman hämtades in till Gais i vintras, nu står det klart att han sannolikt blir borta hela säsongen på grund av en axelskada. Bild: JOHAN AXELSSON

Mardröm för Gais målvakt Oscar Ekman – väntas bli borta hela säsongen

Första seriematchen har inte spelats, men Oscar Ekmans säsong är med största sannolikhet redan över. Gais målvakt måste opera axeln.
– Jag har nog inte riktigt fattat det än, säger Ekman om mardrömsbeskedet, till GP.

ANNONS
|

Det var på träning för ett par veckor sedan som det small till i axeln när Oscar Ekman, 21, räddade ett skott. När målvakten landade på marken small det till igen. Axeln hade först hoppat ur led. Sedan hoppat tillbaka igen.

– Det var ganska smärtsamt, inte jätteskönt ... berättar Ekman.

Efter att ha undersökts av läkare och röntgats kunde det dock konstateras att axeln drabbats mer än så.

– Det är en liten benbit som har brutit sig loss och brosk som ska skydda axeln har också har tagit rejält med stryk. Broskringen som ska stabilisera axeln har tagit skada, säger Ekman som en gång tidigare i karriären har drabbats av axelproblem.

ANNONS

– Det hände något liknande för två och ett halvt år sedan, men det var mycket, mycket mildare. Det är inget jag har tänkt på och jag vet inte ens om det är sammankopplat med det här heller ... det här var en smäll, ren otur.

LÄS MER:Marko Johansson minns Gais-tiden med värme

Ekman: Svårt att tro det var sant"

Skadorna innebär att burväktaren måste opereras – och att han sannolikt blir borta hela säsongen.

Det är åtminstone den prognos han har fått förmedlad till sig från läkarna.

– Så säsongen tog slut innan den hann börja. Jag hade kommit in i gruppen väldigt väl och i spelet också. Jag kände mig i bra form, och så smäller det till ... men det är sådant som händer i fotbollen. Jag försöker att inte gräma mig för mycket. Jag försöker köpa att det är som det är. Jag får göra det bästa av situationen och de senaste dagarna har jag försökt tänka på andra saker.

Vad var det för tankar som for genom huvudet när du fick beskedet?

– Först hade jag svårt att tro att det var sant, just när det är så lång rehabtid. Jag har nog inte fattat det riktigt än. Det kanske kommer. Just nu försöker jag bara inte tänka på det.

ANNONS

Har du mycket ont nu eller hur är status?

– Det muskulära är ganska lugnt. Det är den här broskringen som ligger och smärtar. När jag står och diskar kan det bara hugga till helt plötsligt.

Ska opereras inom kort

Förhoppningen är att det ska bli operation så snart som möjligt.

Efter det väntar alltså lång tids rehab för Ekman, som anslöt till Gais från Asarum i vintras.

LÄS MER:Här är sakerna du inte visste om Gais-spelarna

Det blev bara ett par matcher under försäsongen innan det tog stopp.

Men han tänker kriga för att komma tillbaka starkare.

– Jag kommer lägga mycket tid på rehab och sedan har jag även ett jobb vid sidan av och andra intressen som hjälper mig att tänka på annat. Det blir utrymme för att fokusera mer på det nu när jag inte kommer ha fotbollen på samma sätt.

Aktier och investeringar är något han brinner för, och vid sidan av fotbollen är det just kapitalförvaltning han arbetar med.

– Så det blir en del sådant.

Utöver Oscar Ekman har Gais också Mathias Karlsson och Erik Westgärds i målvaktsuppsättningen.

LÄS MER:Så har Örgryte och Gais blivit vinnare i coronakrisen

ANNONS