Marcus Rohdén tvingades bryta landslags-träning

Efter en tuff närkamp med Victor Nilsson Linderlöf haltade Marcus Rohdén av träningen i smärtor. Strax därefter kom det dock positiva nyheter kring mittfältaren.
– Det är bara en smäll. Lite ispåse så är det bra, säger presschef Staffan Stjernholm till SVT Sport.

ANNONS
|

För lite drygt en vecka sedan skadades John Guidetti efter en tuff tackling av lagkapten Andreas Granqvist. Något som innebar att anfallaren missade mötet mot Danmark och är osäker inför genrepet mot Peru i Göteborg.

– I dag kan jag inte svara på det. John ska ut på planen, men det skulle kanske förvåna mig om John är spelklar på lördag, har förbundskapten Janne Andersson sagt.

LÄS MER: Mittback inkallad – Guidetti osäker mot Peru

Nu har ytterligare en svensk blivit skadad under träningen och den här gången är det Crotone-mittfältaren Marcus Rohdén som tvingats av plan.

ANNONS

Det var i träning fem mot fem som Rohdén, under en närkamp med Victor Nilsson Linderlöf, föll och fick ont i vänsterfot.

LÄS MER: Hela listan – här är samtliga VM-trupper

"Fotboll är ju ett kamp-spel"

Mittfältaren försökte sedan fortsätta träningen men smärtan gjorde att han, på egen hand, fick halta av planen för att få sin fot lindad.

Efter träningen kom man dock med lugnande besked.

– Det är bara en smäll. Lite ispåse så är det bra, säger presschef Staffan Stjernholm till SVT Sport.

Ola Toivonen berättar att det brukar smälla när man tränar fem mot fem och innan han, skämtsamt konstaterade:

– Vi får nog börja porta er (media) från träningarna, för det brukar bli lite otur när alla kamerorna är där, säger han till Fotbollskanalen.

Förbundskaptenen Janne Andersson har tidigare sagt att han välkomnar de tuffa närkamperna under landslagets träningar.

LÄS MER: Janne Andersson välkomnar tuffa närkamper

– Vi vill ju inte att spelarna ska skada varandra, men vi vill att de ska upp i en väldigt hög intensitet. Fotboll är ju ett kamp-spel och ibland smäller det.

ANNONS