Marcus Bergs ilska efter Blåvitts bottennapp: ”Katastrof”

Marcus Berg kokade redan i paus och kallade den blåvita insatsen för ”katastrof”. Det blev inte mycket bättre i den andra halvleken och det blev en ny tung förlust mot Varberg.
– Det är skit! Att förlora hemma mot Varberg är inte okej, säger han.

ANNONS
|

För en dryg månad sedan hade IFK Göteborg vunnit mot Östersund och Mjällby och Mikael Stahre hade fått en ganska skön start där. Men det skulle bli något helt annat mot Varberg.

För då skulle det bli en plattmatch och seger för Varberg med 2–0.

En dryg månad senare då?

Jo, då möttes lagen igen och den här gången på Ullevi.

Skulle det se annorlunda ut den här gången?

För spelarna i Blåvitt var rörande överens efter segern mot Malmö senast att den segern skulle bli en boost och något som man kunde ta med sig.

Fem minuter in i den första halvleken glömde August Erlingmark och Mattias Bjärsmyr av att spela försvarsspel och Robin Tranberg kunde enkelt promenera in och sätta dit bollen.

ANNONS

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs förlust mot Varberg BoIS FC

En drömstart för Varberg.

En mardrömsstart för IFK Göteborg.

– Vi är självklart jättebesvikna över insats och resultat. Vi hamnar i ett läge där vi återigen inte får spela en riktig fotbollsmatch. Vi hamnar tidigt i underläge och det präglar matchen. Istället för att vi blir framåtlutade så blir vi stressade och det blir hackigt. Vi måste kunna hantera det men att göra det gång på gång ... totalt sett var det här en svag insats, säger Mikael Stahre.

LÄS MER:Patrik Persson ska lyfta IFK Göteborg på fasta situationer

Det skulle dock bli värre.

För efter fem minuter av den andra halvleken stod det 2–0 efter att Ryan Moon fått både tid och utrymme att dra in bollen.

– Efter det är det inte bara uppförsbacke. Det är en extremt brant uppförsbacke, säger Mikael Stahre.

LÄS MER:Oscar Wendt: ”Varför ska vi ta skit som vi inte ska ha?”

Det skulle bli ett tröstmål den här gången när inhoppande Robin Söder löpte sig fri och kunde rulla in bollen bakom Stojan Lukic. Men närmare än så kom inte IFK Göteborg den här gången.

Istället blev det en ny förlust på hemmaplan och fansens buande ekade över Ullevi.

– Det är skit, säger Marcus Berg och suckar.

– Att förlora hemma mot Varberg ... det är inte okej!

LÄS MER:Pontus Wernbloom tackar för sig – och kliver upp på läktaren

Det känns som att deras tidiga mål sätter en prägel direkt?

ANNONS

– Ja, det gör det, såklart. Varberg är stora och tunga att anfalla mot och de får en matchbild som Varberg vill ha. Det blir mycket fysiskt spel men vi ska vara mer desperata och komma med mer folk in i box och försöka skapa lite farliga chanser. Men det blir tufft med tidigt mål i båda halvlekarna.

LÄS MER:Robin Söder om framtiden – kan lägga av: ”Man vet aldrig”

Efter förlusten ligger Marcus Berg och hans lagkamrater på en elfteplats i tabellen med endast 19 poäng efter de 16 första omgångarna. Något som givetvis är något som inte är godkänt.

– Det är klart att vi vill uppåt ... jag vet inte ens var vi ligger i tabellen.

Ni ligger elva, vilket du inte är nöjd med?

– Det är inte okej ... för att ta en topplacering nu blir svårt. Men vi spelar ju för att vinna och då måste vi upp i nivå och få en bättre feeling på planen. Det ser lite krystat ut ... vi försöker ju men vi är inte riktigt där. Det är något vi verkligen måste jobba på.

Du var förbannad i paus och besviken nu, det är mycket känslor?

– Det är frustrerat! Sedan ska man inte ta ut det på fel sätt ... hemma mot Varberg måste vi våga fylla på! Det är vi som ska äga matchen ... inte Varberg! Det är ju frustration när de tar ledningen så tidigt och kan spela på det och dra ner tempot. Varberg gör det bra och smart men vi måste också se på oss själva och att det finns många saker vi kan göra bättre.

ANNONS

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(3-5-2) Giannis Anestis – Calle Johansson (Kevin Yakob, 87), Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark – Alexander Jallow (Hosam Aiesh, 73), Gustav Svensson (Robin Söder, 73), Tobias Sana, Sebastian Eriksson (Simon Thern, 57), Yahya Kalley (Gustaf Norlin, 57) – Marcus Berg, Kolbeinn Sigthorsson.

ANNONS