Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Marcus Berg nobbar Blåvitt – förlänger med Krasnodar

Det blir ingen comeback för Marcus Berg i Blåvitt – för närvarande. Kontraktet med ryska Krasnodar är förlängt till nästa sommar, men därefter lär skeppet styra hemåt.
– Det lutar starkt åt det hållet. Jag har svårt att se att vi skulle ta en vända ytterligare utomlands då, säger Marcus Berg till Sportbladet.

Rykteskarusellen om Marcus Berg fick ny fart när den 33-årige anfallaren dök upp på Kamratgården i maj månad, dessutom iklädd Blåvitt-kläder.

Anledningen som gavs var att Berg skulle hålla igång med laget i väntan på att få åka tillbaka till Ryssland, som vid tidpunkten hade inreseförbud på grund av coronaviruset.

Under maj månad fortsatte spekulationerna i samma veva som Bergs kontrakt höll på att gå ut. Kontraktet med Krasnodar sträckte sig ursprungligen fram till den sista juni, och vad som skulle ha varit slutet på den ryska fotbollssäsongen.

Men på grund av spelstoppet i den europeiska fotbollen så har både säsongen och kontraktsdiskussionerna dröjt.

– Det har varit på gång ett längre tag. Klubben och jag pratade om det redan i vintras men sedan kom coronaviruset emellan, säger Marcus Berg till Sportbladet.

LÄS MER: Panathinaikos utmanar IFK Göteborg om Marcus Bergs återkomst

”Haft en jättebra dialog”

När GP intervjuade sportchef Kennet Andersson under träningsveckan i maj så förnekade han inte intresset från klubben.

– Han vet att det finns ett intresse från oss. Det är ju inte så konstigt. Sedan finns det alldeles för många om och men för att säga något mer än så.

Nu står det dock klart att landslagsmeriterade Berg förlänger med ryska Krasnodar. I sociala medier meddelar klubben att Berg fått förlängt fram till den sista juni 2021.

Kennet Andersson kommenterar det faktum att Berg inte vänder hem just nu så här:

– Vi visste att det fanns det alternativet. Vi har haft en jättebra kommunikation.

Kan du säga någonting om hur nära det var att han kom hem?

– Det kan jag inte säga. Det slutar alltid hos spelaren och vad den har för alternativ. Men jag vet att vi absolut var ett av alternativen.

Känns det surt att inte få hem honom?

– Surt kan jag inte säga. Det känns hela tiden som vi har haft en jättebra dialog där vi stämt av hela tiden. Jag har varit i kontakt med honom nu efteråt också så det är inga konstigheter. Vi stänger inga dörrar någonstans, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

LÄS MER: Berg tränar med Blåvitt – igen: ”Finns ett intresse”

Vänder hemåt nästa år

Marcus Berg bekräftar den goda dialogen i en intervju med Sportbladet, men klargör att det ingenting är spikat gällande en återkomst i Blåvitt.

– Man får se hur situationen ser ut i klubben då. Det är inte bara upp till mig. Jag trivdes väldigt bra när jag var med dem igen och tränade nu nyligen. Jag kände inte Kennet (Andersson) så bra tidigare men det var bra snack vi hade.

Vidare berättar anfallaren att börjar bli dags att vända hemåt till staden där familjen också finns.

– Det lutar starkt åt det hållet. Jag har svårt att se att vi skulle ta en vända ytterligare utomlands då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.