Maric tillbaka i svensk fotboll – klar för Häcken

Adnan Maric, 22, lämnade tidigt Gais för att testa lyckan hos Swansea i Premier League. Efter fem år är han nu tillbaka i svensk fotboll – mittfältaren är klar för Häcken, enligt uppgifter till GP.

ANNONS
|

Han slog sig fram i Gais och imponerade såpass att Premier League-klubben Swansea plockade över mittfältaren redan 2014. Där har han kämpat sig igenom klubbens olika ungdomslag men aldrig fått chansen i Premier League för Swansea.

Tidigare i vintras provtränade han med Häcken då 22-åringen var kontraktslös och på jakt efter en ny klubb. Han var även med när Häcken mötte Norrby och vann med 3–2.

– Det kändes bra. Det var längesen jag spelade 90 minuter och det tar tufft i perioder på konstgräset. Men fysiken var okej och konditionen fanns där. Det var kul att vara tillbaka på planen igen, sa han då.

ANNONS

Då var framtiden oviss för Adnan Maric som letade efter en ny klubb.

– Jag vet faktiskt inte. Jag ville bara göra denna matchen och göra mitt bästa och visa att dessa sex månaderna inte försämrat mig något och att jag håller bra standard, sa han då.

– Häcken är en fin klubb. En stabil klubb i allsvenskan. Allt positivt om Häcken men mer än så vågar jag inte säga för det är inte mitt beslut. Det är klubbens.

Nu behöver han dock inte leta efter en ny klubb längre. För enligt uppgifter till GP är det just Häcken som blir ny klubbadress för Adnan Maric. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt över den stundande säsongen med option om två år till om båda parter skulle vilja.

GP söker Häckens sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS