Många möjligheter till mardrömmar

ANNONS
|

En tänkbar Dödens grupp 2014 är Brasilien, Italien, USA och Portugal. Detta eftersom ett av de oseedade europeiska lagen, exempelvis just Italien och Portugal, hamnar i lottningsgrupp två med lag som Elfenbenskusten, Ghana, Nigeria och Chile.

–Segerkandidaterna är Brasilien, Spanien och Tyskland, självklart är det inte bra att bli lottad med dem, sade Portugals stora stjärna Cristiano Ronaldo till Marca på torsdagen.

Klockan 17 svensk tid på fredag drar spektaklet i gång, och i stort sett alla som har med fotboll att göra är beredda. Spelare sitter framför tv:n eller datorn och suckar eller jublar över kommande motståndare. Tv- och radiobolagen börjar med sina bokningar och spelbolagen sätter oddsen. Förbundsfolk börjar leta hotell och uppladdningsorter medan fansen kollar resvägar och biljettpriser.

ANNONS

Det finns mardrömmar även vid sidan av planen. Det lag som dras som tvåa i Brasiliens grupp får ett grymt resschema, både för spelare och supportrar.

Efter öppningsmatchen i San Paulo den 12 juni får man åka 300 mil till Manaus, därefter nästan lika långt till Recife.

Vid onsdagens provlottning hamnade England återigen i en riktig mardröm med Spanien, Elfenbenskusten och Sydkorea. Nigeria fick det lättare med Uruguay, USA och Kroatien.

–Vi är afrikanska mästare och i stället för att tänka på att vi ska undvika ett lag i gruppspelet är det andra lag som ska undvika oss, säger Nigerias Efe Ambrose.

De 32 lagen är placerade i fyra grupper med Brasilien, Spanien, Argentina, Belgien, Colombia, Tyskland, Schweiz och Uruguay som seedade lag. De återstående europeiska är en egen grupp och lag som Japan, Iran, Sydkorea och Honduras finns i en annan.

–Det är klart att vi hellre skulle vara seedade. Men med vår karaktär är det kanske bättre att hamna i en svår grupp, funderade Italiens förbundskapten Cesare Prandelli vid en prisceremoni i Florens enligt espn.com.

Åtta före detta världsmästare kommer att dra lagen vid lottningen. De är Zinedine Zidane, Cafu, Fernando Hierro, Fabio Cannavaro, Mario Kempes, Sir Geoff Hurst, Lothar Matthäus och Alcides Ghiggia.

ANNONS
ANNONS