Målskytten erkänner: "Jag var offside"

Elfsborg fick ett omdiskuterat mål godkänt. Ett domslut som väckte stor ilska bland IFK-spelarna. Och efteråt erkände målskytten själv: – Det borde inte ha godkänts, det var offside, säger Simon Hedlund till GP.

|

Simon Hedlund var en händelsernas man i västkustderbyt mellan Elfsborg och IFK Göteborg. 23-åringen var ett ständigt orosmoment för det blåvita försvaret under hela matchen men det är framförallt två situationer han var inblandad i som blev omdiskuterade efteråt.

I den 27:e minuten gick han omkull i straffområdet efter en närkamp med Haitam Aleesami.

Norrmannen drog och tryckte Hedlund i ryggen, men på reprisbilderna såg straffsparken en aning billig ut. Elfsborgaren själv var dock av en annan åsikt när han fick frågan om han föll lätt i situationen.

– De som säger det har troligtvis aldrig spelat fotboll.

I den andra halvleken var det dags igen. Omdiskuterat domslut och Simon Hedlund inblandad än en gång. Hemmalagets Marcus Rohdén avlossade ett tungt avslut, bollen hamnade hos Viktor Claesson som därefter spelade in en passning framför gästernas mål. Där var yttermittfältare Hedlund, som enkelt kunde rulla in ett mål som betydde 1–1 i matchen. Flera Blåvitt-spelare rasade mot domslutet och var ordentligt upprörda då de ansåg att Hedlund stod offside när passningen från Claesson slogs.

Och efteråt erkände Simon Hedlund att målet aldrig borde ha godkänts.

– Jag såg på tv:n och jag tycker absolut att det är offside. Sedan är det alltid skönt när domaren missar det, det var en ganska solklar offside.