Malmö FF:s fiasko – utslaget ur Champions League-kvalet

Förra året gick laget till Champions Leagues gruppspel.
Nu har Malmö FF fått respass redan i den andra kvalomgången.
Zalgiris från Litauen vann dubbelmötet med totalt 3–0 – och efteråt skrek hemmafansen på tränaren Milos Milojevic avgång.

ANNONS
|

Det är ett misslyckande som heter duga. Den regerande svenska mästaren hade svårt mot isländska Vikingur redan i Champions League-kvalets första runda. I den andra ställdes man mot motstånd från Litauen.

Zalgiris, på plats 282 på Europarankningen, var ett lag som Malmö (plats 60 på samma rankning) bara skulle städa av. Men i det första mötet var det inte mycket som stämde. Litauerna skapade det mesta och det bästa, och kunde vinna mötet med 1–0.

Därmed var Malmö tvingat att vinna i returen på hemmaplan. Det gick inte alls. I den 34:e matchminuten gav Kehinde Mathias Oyewusi bortalaget ledningen.

Buades ut: ”Avgå Milos”

Trots ett intensivt Malmö-tryck lyckades MFF inte få hål på Zalgiris. I stället kunde Renan Oliveira dubblera litauernas ledning i den 52:a spelminuten.

ANNONS

Det innebar 3–0 totalt – och att Malmö behövde göra tre mål för att ta mötet till förlängning. Det blev inte ett enda.

I stället slutade dubbelmötet 3–0 till Zalgiris. Efter slutsignalen möttes laget av burop från hela arenan.

"Avgå Milos”, skreks från ståplats.

Malmös dröm om Champions League är släckt, och laget får nu i stället rikta in sig på Europa League-kval. Där ställs man härnäst mot FC Dudelange från Luxemburg. Första matchen spelas på hemmaplan, nästa vecka. Går man vidare därifrån återstår ett playoff innan man är inne i gruppspelet. Vinner Malmö mot Dudelange men faller i playoff spelar de istället Uefa Conference League.

På annat håll vann AIK med 2–0 efter förlängning mot ukrainska Vorskla Poltava i Europa Conference League-kvalet. Det innebär att Solnalaget är vidare till nästa runda, efter totalt 4–3 i dubbelmötet.

LÄS MER:Dennis Hadzikadunic attack på förre agenten: ”Feg människa”

LÄS MER:Förlust för Malmö i CL-kvalet: "För dåligt"

LÄS MER:MFF:s nyförvärv missar resten av säsongen

ANNONS