Malmö FF lanserade ny tröja – möttes av kritikstorm

Malmö FF presenterade sitt nya bortaställ under tisdagen. Reaktionerna var många och kritiska. ”När man inte trodde att det kunde bli värre, så går ni och skändar emblemet på en officiell matchtröja”, skriver en användare på Twitter.

ANNONS
|

Malmö FF är på senare tid det enda svenska laget som skördat framgångar ute i Europa. Mesta mästarna ska senare ikväll spela sin första kvalomgång i jakten på en Champions League-plats och ställs då mot isländska Víkingur.

Inför matchen har klubben valt att lansera sitt nya bortaställ.

Vid 12-tiden presenterades tröjan genom en video med bland annat norske stjärnan Jo Inge Berget. På sin hemsida berättar man att man kallar stället för ”European Nights” och berättar att det är en ”hyllning till kvällarna som tog oss hit”.

Nästan allt på tröjan, inklusive klubbmärket, går i svart. Det finns dock rosa detaljer på matchstället, bland annat den stora Volkswagen-sponsorloggan i mitten.

ANNONS

Lanseringen, tja har av allt att döma inte fallit i god jord hos supportrarna som har tagit till Twitter för att kritisera det nya bortastället.

”När man inte trodde att det kunde bli värre, så går ni och skändar emblemet på en officiell matchtröja”, skriver en användare.

En användare reagerar på färgvalet på klubbmärke, i paritet till sponsorn.

”Är inte så känslig kring det här med emblemet, men varför ska VW loggan och puma synas så tydligt medan emblemet knappt syns?”, skriver han.

Alla är dock inte fullt så kritiska och köper färgkombinationen. Däremot uppskattar en användare inte att det syns många små MFF-klubbmärken över hela tröjan.

”Hade varit en 10/10 om den inte haft de svaga MFF-emblemen över hela tröjan, annars, med de färgerna är den vad en tredjetröja ska vara, annorlunda.”, skriver han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS