Bengt Madsen var ordförande i Malmö FF i elva år, och har utöver det suttit som vice ordförande i SVFF och ordförande i SEF.
Bengt Madsen var ordförande i Malmö FF i elva år, och har utöver det suttit som vice ordförande i SVFF och ordförande i SEF. Bild: LENNART MÅNSSON

Malmö FF-ledaren Bengt Madsen är död

Malmö FF:s hedersordförande Bengt Madsen är död. Det rapporterar Expressen på måndagsförmiddagen. Han blev 79 år gammal.
– Han är en stor anledning till att vi är där vi är i dag, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till Sportbladet.

ANNONS
|

Fotbollssverige har sorg. Efter en tids kamp mot cancer har Bengt Madsen avlidit, 79 år gammal.

Bengt Madsen var hedersordförande i Malmö FF och innan dess var han ordförande mellan 1999 och 2010. Han var även mångårig vice ordförande i svenska fotbollförbundet (14 år) och ordförande i svensk elitfotboll (16 år).

Nu sörjer hela Malmö FF sin bortgångne hedersordförande. Sportchefen Daniel Andersson uttrycker sin sorg i en intervju med Sportbladet:

– Det är klart att man ledsen. Oerhört ledsen. Bengt var en fantastisk människa och har alltid varit närvarande under alla år jag varit aktiv i MFF. Både när jag kom upp och när jag kom tillbaka. Han var väldigt närvarande och har ständigt hört av sig och brytt sig om klubben, säger Andersson.

ANNONS

Bengt Madsen började först engagera sig i Malmö FF:s pingissektion. Sedan satt han med i klubbens huvudstyrelse i 30 år.

Madsen tog över som MFF:s starke man när de åkte ned till Superettan. Han hjälpte klubben upp i finrummet igen, och bidrog till att de vann SM-guld 2004.

Sportchefen Daniel Andersson säger att Bengt Madsen har betytt enormt mycket för klubben.

– Han låg bakom nätverket och var högst delaktig i stadionbyggandet. Han är en stor anledning till att vi är där vi är i dag.

Enligt Sportbladet ska Bengt Madsen nu hyllas av Malmö FF i samband med den allsvenska återstarten då de tar emot BK Häcken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS