Maja Nilsson Lindelöf berättar om tårarna efter bröllopet

Hon hade precis gift sig med sin Victor Nilsson Lindelöf.
Bara 36 timmar senare satt hon ensam i parets lägenhet.
– Jag grät, säger hon i Sommar i P1.

ANNONS
|

På fredagen släpptes Nilsson Lindelöfs sommarprat. I det berättar hon bland annat om utmaningarna som kommer med att vara gift med en fotbollsstjärna.

Hon träffade Victor Nilsson Lindelöf på festivalen Summerburst som tonåring, det var förälskelse vid första ögonkastet. Snart hade hon bjudit ned sig själv till Portugal, där Victor då spelade i Benfica.

De inledde en relation som växte sig så djup att de insåg att de vill tillbringa resten av sina liv ihop. Året var 2017, platsen lyxresorten Hurawalhi på Maldiverna. Det var Victor som ställde frågan.

– Där stod han, efter ett monsunregn som nästan förstörde hela grejen, på knä och frågade om jag ville bli hans fru. Han hade skavsår mellan benen där han hade gömt den stora asken. En av livets vackraste kvällar, trots skavsåret, berättar Maja i sitt sommarprat, säger Maja.

ANNONS

”Under en fotbollskarriär kommer den där bollen ofta före familjen”

Året därefter sade de ja till varandra i Övergrans Kyrka i Bålsta. Bröllopet förde dock en slinga av sorg med sig – först snart var Maja ensam igen.

Fotbolls-VM i Ryssland hägrade.

– När han stängde dörren för att åka på måndag morgon, efter exakt 36 timmar som gifta, satt jag kvar bland alla blommor och presenter i vår lägenhet i Västerås och grät. Det hade varit så lyckligt och vackert … och nu satt Victor på ett flyg till Ryssland. Jag kände en sorg över hur vi inte fick uppleva den här tiden tillsammans, säger hon.

Hon säger att hon i dag vant sig vid att leva detta liv, det innebär inte att det inte längre gör ont under perioder.

– Under en fotbollskarriär kommer den där bollen ofta före familjen. Det är något vi har lärt oss leva med, även om det fortfarande då och då påminner oss om hur konstigt liv vi lever. Som när han varje julafton åker till jobbet, är borta på nyårsafton eller inte kan fira sina barns födelsedagar, säger Maja Nilsson Lindelöf.

Lyssna på hela sommarpratet här.

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Maja Nilsson Lindelöf

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Bianca Salming

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Henrik von Eckermann

ANNONS