May Mahlangu tar alla rykten med ro.
May Mahlangu tar alla rykten med ro.

Mahlangu förklarar sin Facebook-status

ANNONS
|

IFK Göteborg genrepade bakom stängda dörrar på Gamla Ullevi under onsdagskvällen. Förutom Kjetil Waehler har tränare MIkael Stahre alla spelare tillgängliga när Blåvitt i morgon ska förvalta 3–0-segern från Ungern förra veckan.

Störst fokus efter träningen fick i stället ryktet om att May Mahlangu kan vara på väg att lämna IFK för danska Bröndby. Spelaren själv tar spekulationerna med ro.

– Jag kan inte förutse vad som väntar i framtiden för mig. Det jag vet är att jag har kontrakt med IFK Göteborg och jag är glad över att vara här. Mitt huvudfokus är laget. IFK gav mig chansen när andra inte trodde att jag skulle spela fotboll, och jag är så lycklig över att kunna spela igen och göra det bra, säger Mahlangu.

ANNONS

Under tisdagskvällen skrev 25-åringen en Facebook-status som ökade IFK-fansens oro för att förlora sin spelare. "Gud placerar människor i ditt liv, andra är där över en säsong och det är väldigt viktigt att veta när säsongen är över!", skrev Mahlangu. Efter kvällens träning förklarade han vad han menade.

– Statusen handlar om gud. Gud placerar människor på ett ställe av en anledning. Jag har gått igenom mycket och jag har sett människor – när du är skadad och det inte finns någon som är där för dig och stöttar dig, vissa springer ifrån dig och du står där ensam. Så min status handlade om gud, när gud placerar dig i den situationen, hjälper han dig att inse vilka som finns där för dig. Du lär känna dina vänner, dina riktiga vänner, när du är skadad. Nu vet jag vilka mina riktiga vänner är. Min familj där hemma och de personer som gav mig en chans att komma hit och ledningen i IFK som trodde på mig och gav mig möjligheten här. Det var en välsignelse, jag kan inte be om mer.

Om två veckor kommer May Mahlangus agent, Rob Moore, upp från Spanien för att sätta sig ner med Blåvitts sportchef Mats Gren och diskutera spelarens framtid. IFK har varit tydliga med att klubben vill förlänga med mittfältaren. Mahlangu säger sig inte veta något om andra klubbars intresse.

ANNONS

– Han (agenten) vet att jag vill fokusera på mitt jobb och vara professionell. Just nu fokuserar jag bara på det jag gör här och jag njuter av det. Mitt leende är tillbaka. Jag är bara glad över att vara tillbaka och spela fotboll.

ANNONS