Magdalena Eriksson räddade svensk poäng – med jättebrytning

Nederländerna hade guldläge att ta ledningen. Men försvarsgeneralen Magdalena Eriksson ville annat och bjöd på en femstjärnig brytning.

ANNONS
|

Sverige får nöja sig med en poäng i EM-premiären. Trots att man tog ledningen i första halvleken kom Nederländerna tillbaka och kvitterade tidigt i den andra.

Men det kunde blivit desto värre för Sverige, om det inte var för Magdalena Eriksson.

Den svenske mittbacken kom till undsättning och bjöd på en femstjärnig brytning när Nederländernas Jill Roord var mer eller mindre helt fri med Hedvig Lindahl i det svenska målet.

– Hon löser det fantastiskt och att kasta sig in med en helt avgörande brytning, säger C Mores expert Hanna Marklund.

Magdalena Eriksson:

– Ja, den visade sig vara viktig.

ANNONS

Vad tänkte du?

– Jag tänkte bara ”nu får jag bara göra det här och hoppas på det bästa”, så jag slängde mig in. Jag hoppades på att det skulle bli en touch och hon fick en lång första touch, vilket gjorde att jag hann in där.

Magdalena Eriksson är nöjd med prestationen, men missnöjd med resultatet.
Magdalena Eriksson är nöjd med prestationen, men missnöjd med resultatet. Bild: LUDVIG THUNMAN

Nöjd med prestationen – besviken över resultatet

Brytningen stoppade Nederländernas kanske bästa läge i hela matchen, samtidigt som Sverige inte lyckades återta ledningen. En tuff premiär är därmed avklarad.

En godkänd premiär? Ja, det tycker Magdalena Eriksson i alla fall.

– Jag tycker vi står upp och spelar en stabil match mot ett bra Nederländerna. Det är en jämn match som kunde gått åt båda hållen, jag känner att vi har mer nivåer i oss i vårt offensiva spel och vårt duellspel. Men nu är vi inne i turneringen, nu är första matchen gjord och vi kan bara köra härifrån.

Vad säger du om resultatet?

– Vi vill ju vinna, så jag känner mig besviken över resultatet. Även om jag inte känner mig besviken över prestationen, vi måste respektera Nederländerna. Vi vet att de har fantastiska spelare. Så det är inte ett dåligt resultat, men vi vill alltid spela.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS