Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

"Måste tänka på min karriär också"

Mervan Celik kom tillbaka till Göteborg och bytte grönsvart till gulsvart när den förre Gais-yttern blev klar för tre och ett halvt år i BK Häcken. – Jag måste tänka på min karriär också, säger han efter första träningen.

Det var mellan 2008 och 2011 i Gais som Mervan Celik, genom sina offensiva kvalitéer, slog igenom rejält. Sedan dess har mittfältaren inte fått det att stämma, något som inneburit en hel del flyttar. 

Bland annat har han representerat Glasgow Rangers och kommer till BK Häcken från turkiska Akhisar Belediyespor.

– De senaste två åren var det lite sådär när jag inte fick spela så mycket. Men annars var det en bra och lärorik tid, säger han efter sin första träning med sitt nya lag.

Vad är det för Celik som kommit tillbaka från Turkiet då?

– Framförallt är jag en bättre fotbollsspelare nu. Men sen har jag mognat en hel del som människa och fotbollsspelare.

Vad har du blivit bättre på då?

– Allting. Men jag hoppas såklart på att kunna bidra i det offensiva och göra poäng, det är ju mitt mål.

Nobbade gamla klubben

Det fanns nog en hel del grönsvarta supportrar som hade höga förhoppningar på att Celik skulle komma tillbaka till sitt gamla lag. Men så blev det inte, istället valde yttermittfältaren att skriva på för BK Häcken. En klubb han spelat för under juniortiden. 

– Jag måste tänka på min karriär också, just nu kände jag att Häcken är det bästa för mig och min utveckling. Därför blev det såhär.

Hur mycket spelade det in att du är från Hisingen och tillhört klubben?

– Det vägde in en hel del. Jag har ju spelat här innan och hade en bra tid. Men sen var det att de tror på mig så mycket och verkligen ville ha mig. De har något bra på gång, så det avgjorde med.

"Nu är det bara att tuta och köra"

Tillsammans med Mathias Ranégie, tidigare skytteligavinnare i BK Häcken, blev Mervan Celik den sista värvningen till Hisingen för säsongen. Mikael Stahre är nöjd med nyförvärven, men kan också se ett värde i att de bägge spelarna har ett förflutet i klubben och staden.

– Det finns säkert en symbolik i det. Men det är också två spelare som är ganska lätta att integrera, både i Göteborg och klubben, och det är en oerhört viktig faktor när man gör en värvning mitt under säsongen. 

Stahre fortsätter:

– Nu är det bara att tuta och köra. Samtidigt som det handlar om att vara noga med det fysiska eftersom vi haft et orytmisk säsong när det kommer till skador.