Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IFK Göteborg Pontus Wernbloom. Bild: PETTER ARVIDSON
IFK Göteborg Pontus Wernbloom. Bild: PETTER ARVIDSON

Målskytt – efter skobytet: "Inte ofta jag springer ifrån folk"

På med nya gula skor. Sedan sprang han ifrån Anel Ahmedhodzic, såg Marko Johansson halka och rullade in IFK Göteborgs enda mål mot Malmö FF.
– Det var en skänk från ovan!

Underläge efter tre minuter. IFK Göteborg lyckades dock ta sig tillbaka in i mötet med Malmö FF.

Tack vare Pontus Wernbloom.

I den 23:e matchminuten skickade August Erlingmark iväg en djupledsboll mot veteranen. Försvararen Anel Ahmedhodzic var chanslös i sitt försök att stoppa Wernbloom och när målvakten Marko Johansson dessutom kom ut fel (och halkade) kunde Wernbloom rulla in bollen i mål.

1–1.

– Han (Marko Johansson) försvann ju, det är inte ofta jag springer ifrån folk. Men ja, det var ett mindre bra ingripande. Det är bara att tacka och ta emot, konstaterade Wernbloom i Dplay.

Efter matchen tillade han:

– Det var en skänk från ovan, bara tacka och ta emot.

Nya skorna gjorde susen?

Inför matchen hade Pontus Wernbloom kastat sina svarta, klassiska Adidas Copa Mundial. På fötterna sattes i stället ett par gula, moderna fotbollsskor. Kanske var det de som gjorde honom extra snabb?

– Nej, ja ... Jag var inte så jäkla snabb! Det var flyt. Men skönt att få nya dojor. Jag har inte kunnat köra med vanliga dojor på länge, skönt att dumpa Mundialen. I dag halkade jag ändå. Jag hade inte velat veta vad som hade hänt med Copa på den här planen. Då hade jag nog inte stått upp någon gång ...

Om sin insats tillade Wernbloom:

– Det var nog den bästa känslan jag haft på länge. Jag kände mig het redan från början och så fick jag hänga en balja med – perfekt! Jag var involverad i spelet också. Sedan skulle jag haft en straff.

Wernbloom syftar på en situation i första halvlek där han föll efter i en situation med Lasse Nielsen. Domaren friade där.

Och mötet, det vann Malmö FF med 3–1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.