Bild: TOBIAS STERNER

Målglatt när Gais och Qviding kryssade

Öppna spjäll, massa mål och ex-gaisare som satte avtryck. Det var, i alla fall i första halvlek, händelserikt när Grönsvart och Qviding kryssade.
– På det stora hela är jag nöjd med killarnas insats, säger tränare Stefan Jacobsson.

ANNONS
|

Cupäventyret tog slut mot Västerås SK för en och en halv vecka sedan.

På onsdagskvällen var Gais i farten igen när laget ställdes mot Qviding på Valhalla IP. Ett Qviding som visat fina intentioner under försäsongen och bland annat besegrat Öis.

Kvällens träningsmatch var en drabbning med två ansikten. Innan paus small det i närkamperna och målen duggade tätt. I den andra halvleken, till vilken Gais gjorde en uppsjö av byten, var det mer tillknäppt, lägre tempo och inga mål.

När allt var över hade Grönsvart och division 1-klubben kryssat, 2–2.

– Tittar man rent spelmässigt så gör vi en godkänd eller till och med bra insats, säger tränare Stefan Jacobsson direkt efter slutsignalen.

ANNONS

Från sidan fick han se Gais ta ledningen trots att Qviding startat piggt.

Julius Lindberg vände upp fint utanför straffområdet. Niklas Andersen tajmade löpningen och visade sen precision och kvalitet när han dunkade in 1–0 vid bortre stolpen.

Målkalas i första halvlek

Gais fortsatte att trilla boll efter det. Ändå skulle inte kvitteringen dröja. En lång höjdboll skickades i djupet. Oscar Ekman, tillbaka i Gais mål efter tio månaders skadefrånvaro, rusade ut. Situationen var tilltrasslad och burväktaren, som haft problem med en axel sedan förra sommaren, fick snedträff.

Qviding fick snart tag i bollen och ex-gaisaren Daniel Tidstrand kunde rulla in 1–1 i det öppna målet.

Och mer skulle komma från vinrött.

Återigen var det tidigare Gais-spelare som spelade nyckelroller. Linus Tornblad drev runt på kanten och hittade in till Daniel Tidstrand som skickade bollen i nät.

1–2. 33 minuter spelat.

– När Qviding fick sin kvittering så hade vi en kvart där som är lite slarvigt annars tycker jag att vi i vårt eget spel agerar lugnt, tryggt och bra. Sedan skapar vi lite för lite heta målchanser, men där får man ge credd till Qviding, säger Jacobsson som tror att laget, som kämpade i botten av division går en ljus säsong till mötes.

ANNONS

– De är jättebra organiserade, jobbar hårt för varandra. Sedan har de ett giftigt omställningsspel på några pjäser där framme. Jag är helt övertygad om att de ska få en bättre säsong än vad de hade i fjol. Det hoppas jag också att de får. Precis som jag hoppas att vi i Gais får det, säger Jacobsson och drar på smilbanden.

Åter till matchen.

Gais tog så småningom tillbaka initiativet efter de två baklängesmålen. Julius Lindberg var återigen påhittig och fick fram bollen till Daniel Sterner. Anfallaren dunkade bollen i burgaveln.

Nära då. Skärpan var skarpare nästa gång.

Viktor Alexandersson slog en hörna, i röran i straffområdet hamnade bollen hos Sterner som dunkade in 2–2 precis före paus.

Gais bytte friskt

Det var också resultatet efter 45 minuter.

I den andra halvleken skiftade Jacobsson på ett flertal positioner.

Grönsvart fick då också mer kontroll på spelet mot ett Qviding som sjönk längre. Den andra halvleken blev dock inte särskilt händelserik i chansväg.

Det stannade vid 2–2.

– Det var väl helt okej, stundtals. Stundtals mindre okej, säger Nikola Ladan, som byttes in i paus, efteråt.

– När vi får ordning på passningsspelet, får det att flyta på, spelar oss genom lagdelar, vänder upp och tar fram bollen. När det inte hackar så kommer vi fram till ytor som vi vill in i. Men det är också lite av det som saknades i dag i den sista tredjedelen.

ANNONS

Ladan fortsatte med att jämföra var Gais står i dag jämfört med i fjol vid samma tidpunkt.

– Vi har tagit jättesteg och det är bara att se till hur många mål vi gjort hittills. Det är ett gott tecken att vi är på rätt spår. Nu är det bara till att fortsätta gnugga, säger han.

Närmast för Gais del väntar ny träningsmatch på söndag. Då ställs Makrillarna mot Jönköpings Södra på Bravida arena.

Fakta: Så startade Gais

(4-3-3) Oscar Ekman (Erik Westgärds, 45) – August Wängberg (Fredrik Martinsson, 45), Nuha Jatta, Emin Grozdanic (Aiham Ousou, 45), Niklas Andersen (Malkolm Moenza, 45) – Boris Lumbana (Nikola Ladan, 45), Viktor Alexandersson (Joackim Åberg, 45), Harun Ibrahim (Youssef Fayad, 73) – Julius Johansson, Daniel Sterner (Adnan Maric, 45), Julius Lindberg (Johan Andersson, 45) (Theodore Persson, 85)

ANNONS