Ludwigson hyllas av Askebrand: "Magisk"

Gustav Ludwigson slet kopiöst mot Varberg. Nu hyllas han av tränare Thomas Askebrand.
– Han är magiskt bra, säger tränaren.

ANNONS

13 matcher kvar i Öis dress.

Efter årets säsong kommer Gustav Ludwigson att byta de rödblåa färgerna mot Hammarbys grönvita.

Anfallaren gjorde på nytt en stark arbetsinsats och nu hyllar Thomas Askebrand sitt anfallsvapen.

– Han är magiskt bra, det är han alltid. Han gör det oerhört bra. Han skapar energi till alla andra, det är kul. Det är fantastiskt att vi får behålla honom hela säsongen också. Jag måste säga att det inte finns många killar som honom, som gör allt han kan och vill bidra till sitt lag och sin förening och sina kompisar som han gör, säger Askebrand och fortsätter:

ANNONS

– Det är lätt att vilja sticka iväg och se glamouren i allsvenskan och ett topplag som Hammarby, men ändå vill han stanna och göra ett bra jobb tillsammans med oss. Det är en jäkla fin kille och jäkla bra på plan är han också.

"Mitt hjärta är kvar i den här klubben"

Huvudpersonen själv kunde även han känna sig belåten efter söndagens insats.

– Det är en sjukt stark prestation att lyckas vända mot seriens bästa lag. Det här kommer vi ta med oss inför de kommande matcherna.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag kom in i det i första riktigt bra, sedan tröttnar jag lite i andra när vi spelar mycket försvarsspel. Men jag är nöjd med min egna insats.

Askebrand lovordar dig och säger att du gör ett fantastiskt jobb trots att du kommer lämna.

– Mitt fokus är här och nu, så är det bara. Mitt hjärta är kvar i den här klubben och det kommer alltid finnas en plats där för Öis. Jag tänker inte på något annat än att hjälpa mina lagkamrater och att vi har något väldigt kul på gång och att det kan gå hur långt som helst. Att tänka på något annat vore konstigt.

ANNONS

Vad betyder det att slå serieledarna på bortaplan?

– Det betyder grymt mycket, det visar att vi är ett lag för toppen, att vi är jobbiga att slå hemma och borta. Vi kommer ta med oss det här och alltid kolla tillbaka på den här matchen och tänka att inget är omöjligt.

ANNONS