Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gustav Ludwigson gjorde, liksom Thomas Askebrand, sin sista match för Öis på Gamla Ullevi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ludwigson hyllar Askebrand efter sista hemmamatchen

Både Gustav Ludwigson och Thomas Askebrand lämnar Örgryte efter säsongen och har nu gjort sista matchen på Gamla Ullevi. Efter beskedet att tränaren lämnar hyllas han av spelarna.
– Han har lyft klubben och gjort ett jäkla jobb, säger Gustav Ludwigson.

Sedan tidigare har det varit klart att spelare som Gustav Ludwigson, Amin Affane och Melvin Frithzell lämnar Örgryte efter säsongen. Efter en tid av ovisshet gick även tränaren Thomas Askebrand ut och bekräftade för GP att han också flyttar.

Beskedet togs emot med jämnmod i spelartruppen.

– I och med att det varit osäkert en tid sedan optionen inte förlängdes direkt så har man kunnat bearbeta alla möjligheter, säger Gustav Ludwigson.

– Vi fick reda på det för några dagar sedan.

Gustav Ludwigson har haft en betydande roll i laget under säsongen och när ha ser tillbaka på sin tid i Örgryte har Askebrand haft en betydande roll. Dels för klubben i stort men även för honom själv.

– Thomas har lyft klubben sedan han kom och gjort ett jäkla jobb. Jag hoppas att Örgryte kan fortsätta framåt även fortsättningsvis, säger han.

– För egen del så var det han som trodde på mig och gav mig chansen på plan. Han har betytt jättemycket för mig och för hela klubben där han tagit spelarna till en ny nivå.

"Kan lämna med hedern i behåll"

Även mittfältaren Hannes Sahlin är inne på samma linje:

– Han kan lämna klubben med hedern i behåll. Jag tror att de flesta kommer sakna honom, säger han.

För egen del väntar nu en fortsättning i Hammarby för Gustav Ludwigson som i sin sista match på Gamla Ullevi blev vald till Öis bästa spelare.

– Allt jag lärt mig om att vara fotbollsspelare på elitnivå har jag fått härifrån. Jag kommer sakna fansen. Det har varit magiskt, säger han.

När säsongen snart ska summeras är Ludwigson inte helt nöjd.

– Känslan i laget överlag är att det trots allt är en besvikelse att inte vara med och slåss i toppen mot slutet. Det var vad vi hade hoppats på.

Nu lämnar han Göteborg för Stockholm efter en bra tid i Öis. Han säger att han inte känt efter ännu eftersom säsongen inte är över.

– Det klart att det känns vemodigt nu när sista hemmamatchen är avklarad men jag tror det kommer kännas ännu mer efter den allra sista matchen mot Norrby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.