Ludwig Augustinsson: IFK Göteborg hörde av sig

När Ludwig Augustinsson bytte klubb i somras hörde Blåvitt av sig.
Det berättar han på en pressträff med landslaget.
– Jag var förvånad. Det bara plingade till, säger han enligt Expressen.

ANNONS
|

Augustinsson tillhör spanska Sevilla men har där fått snålt med speltid. Sedan han anslöt till klubben 2021 har han gått på tre olika lån.

Det senaste till belgiska Anderlecht, detta avtal skrev han på i somras. Innan det började rykten florera på sociala medier – som fick fyra allsvenska klubbar att haja till.

Utöver AIK, Hammarby och Djurgården var IFK Göteborg där med en intresseanmälan.

– Jag var förvånad. Det bara plingade till. Det var semester, lite innan midsommar. Jag var i semester-mode och bröllopsmode och så började det plinga. Det var då jag började gå in och kolla i sociala medier, men jag hittade inget. Sedan sa brorsan: ”Det är något på Twitter”. Men det fanns inget i det, säger han på en pressträff enligt Expressen.

ANNONS

Augustinsson spelade i Blåvitt 2013 till 2014, under sin första säsong var han med och vann svenska cupen. Totalt blev det 53 framträdanden i den blåvita tröjan, samtliga matcher inräknade, innan han flyttade vidare till FC Köpenhamn.

”Trivdes fantastiskt bra”

Även om det inte verkar vara aktuellt nu säger han om klubben:

– Jag trivdes fantastisk bra där. Det beror mer på vad familjen vill. Vi är från Stockholm, vi har sommarhus och lägenhet här.

Då Augustinsson fostrades i Brommapojkarna och har sommartränat med Djurgården lär det vara många om budet om han skulle återvända till allsvenskan.

Hur han själv skulle resonera vet han ännu inte.

– Jag vet inte. BP är min klubb, men man får se. Brorsan (Jonathan Augustinsson) har varit i Djurgården, det hade varit kul att spela tillsammans med honom. Samtidigt spelar vi på samma position och jag vill absolut inte konkurrera med honom. Det är lite sådana grejer, säger han enligt Expressen.

Augustinsson står noterad för 51 landskamper och har för det mesta varit ordinarie när han varit skadefri.

LÄS MER:Så ska Belgien slås: "Ska upp på personbästa"

LÄS MER:United vände och vann – Lindelöf skadad

LÄS MER:Hiens tunga skadebesked – men Helander tillbaka

ANNONS