Några av spelarna i Älvsborgs talangfulla lag. Från vänster; Annie Hjälmeby, Jeanna de Maré, Caroline Jarl, Elin Liljeblad, Sara Wernstål, Amanda Fhager, Sara Hörvallius, Kajsa Blom och liggande Jennifer Westergren.
Några av spelarna i Älvsborgs talangfulla lag. Från vänster; Annie Hjälmeby, Jeanna de Maré, Caroline Jarl, Elin Liljeblad, Sara Wernstål, Amanda Fhager, Sara Hörvallius, Kajsa Blom och liggande Jennifer Westergren. Bild: Älvsborg FF

Älvsborg ska avsluta med flaggan i topp

Säsongen har inte riktigt gått som Älvsborg FF hade hoppats på och inför avslutningen är de fast i mittens rike i division 3. Men höstens matcher har gett mersmak inför framtiden.
– Vi har ett ungt lag och vi bygger upp det inför nästa år, men vi vill avsluta med flaggan i topp, säger tränaren Mats Fransson.

ANNONS

Älvsborg har verkligen haft en jojo-säsong resultat- och prestationsmässigt i division 3 – med fem matcher kvar ligger de mitt i tabellen med 20 poäng och en målskillnad på -17. De har släppt in näst flest mål i serien och tränare Mats Fransson är den första att erkänna att säsongen inte riktigt gått som han hade tänkt sig:

– Vi saknade många spelare under våren som studerade och annat, men vi har fått tillbaka spelare under sommaren och är ett helt annat lag under hösten. Nu är det för sent för att kunna förändra tabellpositionen särskilt mycket men vi har en liten kamp med Torslanda om att sluta femma.

ANNONS

Det skulle i så fall betyda att Älvsborg blir tredje bästa "ordinarie" lag så att säga, då Jitex och Göteborgs FF:s B-lag ligger i topp-4.

– Det får man vara väldigt nöjd med i så fall. Vi har ett ungt lag med en snittålder på 18-19 år och vi håller på att bygga upp det inför nästa år, säger Mats Fransson.

Närmast på schemat för Älvsborg är hemmamatch mot tabelljumbon Mölnlycke IF på lördagseftermiddagen. Älvsborg vann vårens möte med 2-0 och gästerna har endast en seger i år, i den första omgången mot Göteborgs SIF. Sedan dess har de endast inkasserat poäng via tre oavgjorda.

– Vi har ett ganska schysst program kvar, även om vi hade lite tur när vi slog Mölnlycke i våras så är det ett lag vi ska slå på hemmaplan när vi har vårt bästa lag, säger Mats Fransson.

GP sänder matchen mellan Älvsborg och Mölnlycke med start 16.05. Avspark är 16.15.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS