Liverpools mardröm – Virgil van Dijk knäskadad

Dystra besked för Liverpool – Virgil van Dijks tvingas till operation för knäskadan han ådrog sig i derbyt mot Everton.

ANNONS
|

Det var i lördagens Merseysidederby mot Everton, som slutade 2-2, som olyckan var framme för regerande Premier League-mästaren Liverpools nederländska försvarsgeneral Virgil van Dijk.

Redan i den elfte minuten kapade Everton-målvakten Jordan Pickford van Dijk. Pickford klarade sig utan kort och Van Dijk tvingades till byte men kunde lämna planen för egen maskin.

Redan på lördagskvällen kom uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig knäskada och på söndagen bekräftar Liverpool att det rör sig om en korsbandsskada och att 29-åringen tvingas till operation och lång skadefrånvaro väntar.

– Jag vet inte hur många matcher på raken som Virgil har spelat för oss. Han spelar med smärta, han spelar med nästan allt men den här gången kunde han inte spela vidare, sade tränaren Jürgen Klopp efter lördagens match.

ANNONS

Sedan van Dijk kom till Liverpool från Southampton 2018 har han spelat samtliga ligamatcher och klubben har med honom på planen vunnit Champions League (2019) och Premier League (2020).

Bild: LAURENCE GRIFFITHS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS