Liverpool värvar Darwin Nunez – blir dyrast någonsin

Darwin Nunez, 22, är klar för Liverpool. Anfallaren plockas in från Benfica för över en miljard och blir nu klubbens dyraste värvning någonsin.

ANNONS
|

Det är Benfica som bekräftar att övergången har landat i en rekordsumma. På sin hemsida skriver den portugisiska klubben att övergångssumman landar på 75 miljoner euro, vilket motsvarar 791 miljoner svenska kronor.

Men räknar man med bonusar kommer priset gå upp emot 100 miljoner euro, alltså strax över en miljard svenska kronor.

För denna rejäla summa pengar har den engelska storklubben alltså värvat Benficas uruguayanske anfallare Darwin Nunez som därmed blir Liverpools dyraste värvning någonsin. Prislappen blir nämligen större än den på 88 miljoner euro som klubben värvade mittbacken Virgil van Dijk för 2018.

Nunez har gjort stor succé i Benfica sedan han kom till klubben för två säsonger sedan. Den uruguayanske anfallaren gjorde 34 mål på 41 matcher förra säsongen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS