Liverpool krossade Spartak – klart för slutspel

Liverpool krossade Spartak Moskva och säkrade åttondelsavancemang. Därmed är alla Premier League-lag vidare till slutspel.

ANNONS
|

Manchester City, Manchester United, Chelsea och Tottenham hade redan säkrat slutspelsavancemang. På onsdagskvällen fick Liverpool chansen att göra kvartetten sällskap och bli femte engelska lag att ta sig vidare till åttondelsfinal i Champions League.

Allt som krävdes var en poäng hemma mot Spartak Moskva.

Men Jürgen Klopps lag skulle inte nöja sig där.

I stället klev Liverpool ut och fullständigt körde över ryssarna på Anfield. Coutinho öppnade målskyttet i den femte minuten, samma spelare ökade på till 2-0 efter en kvarts spel och innan klockan tickat upp på 20 minuter hade landsmannen Roberto Firmino prickat dit trean.

Mot Sevilla på bortaplan i förra omgången var utgångsläget detsamma. Då klappade engelsmännen ihop och tappade till oavgjort. Historien upprepade inte sig den här gången.

ANNONS

Färdigspelet för Leipzig

Sadio Mané skickade in 4-0 direkt efter paus. Coutinho fullbordade sitt hattrick fram till 5-0 och innan kvällen var över hann Mané och Salah med att göra 6- respektive 7-0. Liverpools andra 7-0-vinst i årets Champions League-gruppspel var därmed ett faktum.

Resultatet gör att Liverpool vann grupp E och tillsammans med Sevilla, som kryssade mot Maribor, avancerar vidare till åttondelsfinalen.

Någon vidare dramatik blev det inte heller i någon av de andra grupperna. Redan klara ettan i grupp H, Tottenham, besegrade Apoel Nicosia komfortabelt med 3-0 och tvåan i gruppen, Real Madrid, besegrade Dortmund med 3-2 på Bernabeu.

Sedan tidigare var det också klart att Besiktas och Manchester City var vidare till åttondelsfinalerna. Efter onsdagskvällen lyckades också, utöver Liverpool och Sevilla, Porto och Shaktar Donetsk fixa en plats i slutspelet.

För Emil Forsbergs Leipzig är det däremot färdigspelat i Champions League. Tyskarna, som slutade bakom Besiktas och Porto i grupp G, får fortsätta sin Europaresa i Europa League.

ANNONS