Messi med VM-bucklan i Qatar 2022. Nu ska flera tröjor han hade på sig under turneringen lägga ut på auktion.
Messi med VM-bucklan i Qatar 2022. Nu ska flera tröjor han hade på sig under turneringen lägga ut på auktion. Bild: Martin Meissner

Lionel Messis tröjor från VM förväntas säljas för över 100 miljoner

Sex av Lionel Messis tröjor från fotbolls-VM i Qatar ska läggas ut på auktion. Då kan de säljas för rekordbelopp. Auktionshuset Sotheby’s förväntar sig att tröjorna ska säljas för över 100 miljoner kronor.

ANNONS
|

Lionel Messi ledde som lagkapten Argentina till VM-guld i Qatar efter en rafflande seger på straffar mot Frankrike i finalen. Nu ska sex tröjor som han använde under turneringen, bland annat tröjan han hade på sig när han lyfte VM-bucklan, läggas ut på auktion, rapporterar BBC.

Förväntar sig över 100 miljoner kronor

Auktionshuset Sotheby’s förväntar sig att de sex tröjorna ska säljas för över 8 miljoner pund, nästan 105 miljoner kronor.

Brahm Wachter är Sotheby’s chef över moderna samlarobjekt, enligt honom är försäljningen av tröjorna en monumental händelse i auktionshistorien.

– VM 2022 är en av de största händelserna i sporthistorien. Den är verkligen kopplad till Messis resa för att etablera sig som den största spelaren genom alla tider, säger Brahm Wachter, enligt BBC.

ANNONS

Kan slå rekord

Om tröjorna säljs för det förväntade priset blir det rekord för en använd fotbollströja. Rekordet har i nuläget Messis landsman Diego Maradonas matchtröja som han hade på sig vid det ikoniska ”guds hand”-målet i VM-kvartsfinalen 1986. Den såldes 2022 för 7,1 miljoner pund.

Budgivningen på Messis tröjor kommer att vara öppen från den 30 november till den 14 december. En del av intäkterna från försäljningen kommer att gå till välgörenhet, meddelar Sotheby’s.

LÄS MER:Michael Jordans matchtröja såld – för rekordbelopp

LÄS MER:Ballon d'Or till favoriterna – svensk fjärdeplats

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS