Linda Sembrant tvingas till knäoperation

Den svenska landslagsförsvararen Linda Sembrant tvingas med månader kvar till OS till operation efter en knäskada på träning.

ANNONS

Nyligen blev Linda Sembrant, 33, ligamästare i Italien med sitt Juventus, där hon varit en viktig kugge i försvaret.

Nu kommer ett tufft besked för försvararen och det svenska landslaget, där hon varit en given del i många år. Juventus meddelar att Sembrant skadade knät på en träning på fredagen och nu tvingas till operation.

Klubben skriver till ett uttalande att svenskan skadat korsband och menisk i höger knä.

LÄS MER:Marcus Jodin om vad segern i svenska cupen betyder för BK Häcken

OS kan vara i fara

I sommar spelar Sverige OS i Tokyo och Linda Sembrant är en på förhand given del av Peter Gerhardssons trupp. Juventus har ännu inte gett någon information om hur lång rehabilitering som väntar Sembrant och när hon kan vara tillbaka på fotbollsplanen.

ANNONS

Den 22 juni presenterar förbundskapten Peter Gerhardsson OS-truppen och Sverige inleder OS med match mot världsmästaren USA den 21 juli.

Sembrant kom till Juventus 2019 och skrev nyligen på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till 2022. Hon har tidigare representerat bland annat Göteborg FC, Tyresö och Montpellier. I det svenska A-landslaget har 33-åringen gjort 14 mål på 126 landskamper.

Peter Gerhardsson kan behöva klara sig utan försvarsklippan Linda Sembrant i OS i sommar.
Peter Gerhardsson kan behöva klara sig utan försvarsklippan Linda Sembrant i OS i sommar. Bild: ANDREAS L ERIKSSON
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS