Linda Sembrant.
Linda Sembrant. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Linda Sembrant missar OS efter knäskada: ”Värsta delen”

På lördagsförmiddagen kom bekräftelsen på det som befarades redan under fredagen. Linda Sembrant missar OS i Japan på grund av en skada i högerknäet.
– Skador är den allra värsta delen av fotbollen, säger landslagets förbundskapten Peter Gerhardsson.

ANNONS

Det var på fredagen Linda Sembrants italienska klubb Juventus på sin hemsida skrev att landslagsbacken tvingas till operation efter att ha skadat högerknäet på träning.

Det skulle handla om skador på korsbandet och menisken.

LÄS MER: Linda Sembrant tvingas till knäoperation

Det var initialt osäkert hur länge 33-åringen skulle bli borta från fotbollen, men misstanken var direkt att hennes medverkan i sommarens OS-turnering i Tokyo var i fara.

Denna oro bekräftades på lördagsförmiddagen av Svenska Fotbollförbundet. Damlandslagets läkare Houman Ebrahimi uttalar sig på förbundets hemsida angående Linda Sembrants skada.

– Vi har varit i kontakt med Juventus medicinska team och fått information om Lindas knäskada. Nu väntar operation med efterföljande rehabilitering och Linda kommer därmed tyvärr inte vara tillgänglig för OS i sommar, säger Houman Ebrahimi.

ANNONS

Landslagsläkaren utvecklar Linda Sembrants status:

Peter Gerhardsson önskar Linda Sembrant snabbt tillfrisknande

– Linda är ytterst professionell med ett bra medicinskt team runt sig och vi kommer vara med henne under vägen tillbaka till fotbollsplanen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

LÄS MER: Sex Häckenstjärnor i Peter Gerhardssons trupp

Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson beklagar händelsen.

– Skador är den allra värsta delen av fotbollen och vi lider så klart med Linda i denna jobbiga situation. Vi tänker på henne och önskar Linda en så bra och stark väg tillbaka till fotbollsplanen som det bara är möjligt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sembrant har spelat en tongivande roll för italienska mästarna Juventus den här säsongen. Hon har gjort 126 landskamper för Sverige.

Den svenska OS-truppen presenteras av allt att döma 22 juni.

LÄS MER: Häckens drömvärvning – från Juventus

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS