Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BK Häckens Leonardo Farah Shahin. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
BK Häckens Leonardo Farah Shahin. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Leonardo Farah Shahin stannar i BK Häcken

Det fanns intresse från flera Premier League-klubbar och deras akademier – men Leonardo Farah Shahin stannar i BK Häcken.
17-åringen blir den fjärde spelaren att flyttas upp från ungdomsleden på bara två dagar.
– Självklart är det jättekul när klubbar ute i Europa visar intresse, men fokuset har varit på Häcken, säger han.

BK Häcken föryngras. Snabbt.

Under torsdagen meddelade klubben att trion William Milovanovic (18), Ture Widestrand (19) och Samir Maarouf (19) har skrivit A-lagskontrakt med klubben och kommer flyttas upp från ungdomsleden till kommande säsong.

Nu, en dag senare, kan GP berätta att de får sällskap av Leonardo Farah Shahin (17).

Anfallaren är överens med klubben om ett A-lagskontrakt som sträcker sig över tre år, erfar GP. Senare under fredagen bekräftades uppgifterna av BK Häcken.

– Det känns jättekul! Jag trivs jättebra i klubben och det känns som att de har en bra plan för mig. Jag ser fram emot att sätta i gång och jobba på riktigt, säger Leonardo Farah Shahin.

LÄS MER: Häcken flyttar upp tre talanger till A-laget

17-åringen kom till BK Häcken från IFK Uddevalla i början av förra året. Under 2020 har han vräkt in mål (44 på 20 matcher i P17)– och även fått debutera i allsvenskan.

Det blev visserligen bara ett inhopp på en dryg minut mot Falkenbergs FF den 3 oktober, men ändå ...

– Det var jättestort för mig! Och sedan dess har det gått bättre och bättre på träningarna. Jag har blivit mer och mer en del av laget. Spelarna har tagit hand om mig och tränarna har hjälpt mig med detaljer som ska göra mig bättre, säger han som nu alltså har belönats med ett A-lagskontrakt.

Vilket succéår det har varit.

– Det har inte riktigt sjunkit än. Jag har vetat att det som ska hända kommer hända om jag jobbar hårt. Det här är belöningen.

– Samtidigt är det bara början. Jag är inte nöjd på långa vägar.

Vad har du för mål med den närmaste framtiden?

– Självklart är det först och främst att fortsätta utvecklas och försöka få så mycket speltid som jag kan. Ta steg för steg. Jag har höga målsättningar. Nu är det in och kriga på varje träning.

Var aktuell för klubbar i Premier League

Enligt uppgifter till GP har det, vid sidan av BK Häcken, funnits en del utländskt intresse kring Leonardo Farah Shahin. Bland annat från flera Premier League-klubbar och deras akademier. Leicester och Wolverhampton till exempel, erfar GP.

Anfallaren har dock, som sagt, valt att stanna och utvecklas i BK Häcken.

– Självklart är det jättekul när klubbar ute i Europa visar intresse, men fokuset har varit på Häcken. Jag har en bra relation med klubben och ingen anledning att stressa iväg, säger han.

Leonardo Farah Shahin A-lagskontrakt ska, precis som de tidigare kring William Milovanovic, Ture Widestrand och Samir Maarouf ses i ljuset av BK Häckens målsättning att ge fler egna spelare chansen.

I mitten av oktober konstaterade sportchef Sonny Karlsson:

– Det kommer bli fler som flyttas upp än vad det brukar vara.

Leonardo Farah Shahin nu:

– Det känns jättebra att klubben tänker så. Ta upp unga och hungriga spelare. För det är alla som kommer upp och tränar. Vi vill mycket.

LÄS MER: Johan Hammar stannar i BK Häcken – skriver långtidskontrakt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.