Leonard Pllana lämnar Gais

I måndags skrev GP att en övergång var nära – nu är Leonard Pllana presenterad av Brage.
– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Brage, säger yttern som lämnar Gais efter ett och ett halvt år i klubben.

ANNONS
|

Det fortsätter att hända saker i Gais spelartrupp.

I måndags skrev GP att Leonard Pllana, som satt på ett utgående avtal med Grönsvart, var nära en övergång till seriekonkurrenten Brage, något sajten Minboll varit först med att rapportera.

– Det är mycket spekulationer nu, men jag kan inte bekräfta något, för det är inte hundra procent säkert någonstans vad som händer, sa Pllana till GP då.

Men nu, ett par dagar senare, är det klart. 23-åringen lämnar Gais efter ett och ett halvt år på Gaisgården.

LÄS MER:Gais-anfallaren nära konkurrent

Han presenterades av Brage under onsdagen.

– Jag har följt Brage genom åren, speciellt i division ett och nu senaste året i Superettan. Jag tycker de gjorde en väldigt bra säsong i år och Brage verkar vara på rätt väg, vilket känns spännande, säger yttern till Brages hemsida.

ANNONS

Flytten innebär att Pllana, som gjorde två säsonger i Dalkurd när den klubben var stationerad i Borlänge, återvänder till Dalarna.

– Det känns jättebra att få komma tillbaka till Borlänge och Domnarvsvallen. Jag trivdes väldigt bra här och ser fram emot att flytta tillbaka.

LÄS MER:Beskedet: Patrik Ingelsten lämnar Gais

Pllana är den senaste i raden att lämna Gais.

Sedan tidigare står det klart att Andreas Östling, Karl Bohm och Alexander Angelin inte blir kvar. Dessutom blev det under onsdagen klart att Patrik Ingelsten, som haft huvudtränaruppdraget under hösten, inte heller fortsätter i Gais.

ANNONS