Leo Bengtsson gästar ”Håla Marbella”-podden.
Leo Bengtsson gästar ”Håla Marbella”-podden. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Leo Bengtsson om råttpaniken i nya lägenheten

Anfallsstjärnan Leo Bengtsson hade en stökig start i BK Häcken. Lägenheten han hyrde invaderades av råttor.
– De hängde och dinglade i rören, berättar han i ”Håla Marbella”.

ANNONS
|

Inför säsongen 2020 värvades Leo Bengtsson från Hammarby IF till BK Häcken.

Första tiden i Göteborg blev dramatisk, avslöjar han nu i GP:s podd ”Håla Marbella”. Det blev nämligen problem att få tag på en lägenhet för Leo Bengtsson.

– Häcken hittade inget boende så jag fick ta saken i egna händer. Då var det en kompis som kände någon som hyrde ut i Göteborg. Jag flyttade in, jag var svinnöjd, allt var perfekt, berättar Leo.

Leo Bengtsson bodde i lägenheten i två veckor och trivdes bra.

– Under de veckorna hörde jag ibland att det var något som lät i köket. Men jag tänkte inte så mycket på det. Det är väl kylen, liksom, säger han.

ANNONS

En eftermiddag bestämde han sig för att gå till botten med var ljudet egentligen kom ifrån. Leo undersökte kylskåpet noggrant, men insåg då att ljudet i stället kom från under diskhon.

– Jag öppnade dörren och får syn på 4-5 råttor. Två är i papperskorgen, några dinglar i rören och jag får sådan jäkla panik. Jag bara smäller igen dörren och ringer Jesper Westermark, säger Leo Bengtsson.

Jesper Westermark, på den tiden fotbollsspelare i Ljungskile SK, idag i Östers IF är en kompis till Leo som hjälpte honom med en del praktiskt den första tiden i Göteborg.

– Han har också råttskräck och sa bara: ”Lämna allt och ta dig hit nu”. Jag tog med mig tandborsten och sprang, säger Leo.

”Sov på en luftmadrass i en vecka”

Leo Bengtsson åkte till Sävedalen strax utanför Göteborg där Westermark då bodde med sin sambo.

– Jag sov på en luftmadrass i deras kök i en vecka. Det var en ”lifesaver”, säger Leo.

Leo Bengtsson kontaktade senare Anticimex som lokaliserade hålet där råttorna tagit sig in, tätade utrymmet och Leo försökte flytta hem igen.

– Jag bodde kvar i två veckor, men sedan jag var out från det.

Var det för dåliga vibbar att bo kvar?

–Ja ja. Hela Lunden…bara jag kommer dit får jag rysningar.

ANNONS

Du kan inte ens besöka stadsdelen?

– Nä nä. Jag hör hemma på Hisingen, säger Leo Bengtsson.

Frågan är bara: hur stora var egentligen råttorna?

Efteråt har Leo Bengtsson haft svårt att bli trodd.

– Folk köpte inte när jag sa att det var fem råttor. Alla tänkte att det var väl möss. Men de var 25-30 centimeter långa och hängde och dinglade med svansarna. Jag är hundra procent säker – det var råttor.

Leo Bengtsson avslutar:

– Och det sa Anticimex också. Det var råttor som hade tagit sig in.

”Håla Marbella”-podden med Leo Bengtsson är en extrasäsong av GP:s podd 031 Fotboll. Den går att lyssna på här på gp.se eller där poddar finns.

”Ut kommer då Anders Ekborg…”

I avsnittet berättar Leo även om hur lagkamraten och mittbacken Johan Hammar skulle kunna vinna skytteligan, samt när en annan lagkamrat, Sebastian Lagerlund, slog en golfboll in en restaurang i Marbella och så när träffade skådespelaren och musikalartisten Anders Ekborg inne på toaletten.

– Ut kommer då Anders Ekborg, från toaletten, med golfbollen som alltså hade studsat från bottenvåningen, upp för en trappa, studsat mellan väggarna och hamnat på toaletten där Anders Ekborg var. Så ut kommer han och liksom ”jag hittade en golfboll” och sedan kastade han ner den till Sebastian Lagerlund perfekt vid hålet.

ANNONS

Hur reagerade Sebastian Lagerlund på att han i princip träffat Anders Ekborg med ett golfslag på en toalett par våningar upp på en restaurang?

– Nä, han var helt locked in på golfen. Han vann ju till slut, och var mest besviken på sitt slag. Det kändes som att han sket i vart det slaget hamnade. Det var mer fokus på nästa boll, säger Leo Bengtsson.

Anders Ekborg är bland annat känd från klassiska julfilmen ”Tomten är far till alla barnen” samt musikalen ”Kristina från Duvemåla”.

ANNONS