Lekstuga för Häcken – körde över Hammarby utan problem

Häcken gjorde processen kort med Hammarby och hakade på Rosengård i tabelltoppen. Nu väntar kval till ett historiskt gruppspel i Champions League – något som varit efterlängtat.
– Vi vill verkligen vara med i det här historiska gruppspelet, säger Filippa Curmark som gjorde två mål mot Hammarby.

ANNONS
|

Rosengård satte lite press på spelarna i Häcken. För segern mot Vittsjö i torsdags Gjorde att Rosengård hade hela nio poäng ner till Häcken som dock hade en match mindre spelad.

Kanske var det den extra pressen som gjorde att det skulle bli en mardrömsstart mot Hammarby.

För efter två minuter var det 1–0 till Hammarby efter att Madelen Janogy tvingat Jennifer Falk till en jätteräddning innan Hanna Lundkvist kunde peta in returen.

– Det målet kom som en chock för oss ... vi var inte riktigt med på att de skulle sätta hög press och det gäller att vi korrigerar tidigt där och det gjorde vi, säger Filippa Curmark och får medhåll av Mats Gren.

ANNONS

– Vi hade lite jobbigt i första halvlek att komma in i matchen och deras mål kommer väldigt snabbt. Vi samlar dock ihop oss snabbt.

LÄS MER:Mille Gejl Jensen – Häckens nya anfallsess: ”Bra start”

För ja, Häcken skulle samla sig snabbt och ta revansch på Hammarby efter endast fyra minuter senare kunde Dilja Zomers skruva in bollen och kvittera.

Därefter var det full fart från spelarna i Häcken.

Danskan Mille Gejl Jensen rann igenom och placerade iskallt in ledningsmålet och bara ett par minuter senare dök Filippa Curmark upp och rullade in bollen.

– I andra halvlek känns det som att vi har matchen totalt i vår hand. Det blir lite fram och tillbaka då vi inte hade tålamodet att flytta upp och etablera vårt spel men vi hade så många chanser att vi borde ha kunnat gjort ännu fler mål än vad vi gjorde, säger Mats Gren.

Dubbla tvåmålsskyttar för Häcken

I den andra halvleken skulle både Mille Gejl Jensen och Filippa Curmark slå till på nytt och göra både 4–1 och 5–1.

– Vi har ett fantastiskt bra lag offensivt. Även om vi byter lite så har vi många spelare som kan göra mål och är målfarliga. Vi har många spelare som har speed och är ett offensivt hot och det känns otroligt bra, säger Mats Gren.

ANNONS

För spelarna i Häcken är det nu alltså sex poäng upp till serieledande Rosengård. Nu väntar dock kval till Champions League mot norska Vålerengen.

– Vi har en riktigt bra form just nu och de här matcherna i Champions League är ju något speciellt. Det är en chans att ta oss in i det första gruppspelet någonsin på damsidan och vi satsar väldigt hårt på den turneringen, säger Mats Gren.

Nytt upplägg i Champions League – efterlängtad förändring

Tidigare har det inte varit något gruppspel som gällt men i år har UEFA förändrat upplägget och nu är det alltså ett gruppspel som väntar på damsidan. Ett stort framsteg enligt Filippa Curmark.

– Tidigare har det varit en tuffare lottning. Nu möter vi ett lag som ska vara lika bra som oss och vi vill verkligen vara med i det här gruppspelet som blir historiskt och som känns mer rättvist på ett sätt, säger hon.

Det är en efterlängtad förändring?

– Ja, det tycker jag. Det är kul och det är något att se framemot.

Har det varit lätt att inte tänka på matcherna i Champions League inför matcherna i serien?

– Vi har snackat mest match för match och det som händer på onsdag händer på onsdag. Vi har haft två tuffa matcher nu mot Kristianstad och Hammarby och bara fokuserat på de matcherna. Nu kan vi dock släppa det och gå vidare mot onsdag, säger Filippa Curmark och fortsätter:

ANNONS

– Vi har en bra form och bred trupp med bra spets och kan använda alla våra spelare.

Så startade BK Häcken: 4–2–3–1

Jennifer Falk – Elin Rubensson, Luna Norgaard Gevitz, Emma Kullberg, Lotta Ökvist (Anna Csiki, 78) – Filippa Angeldahl (Dylan Holmes, 70), Filippa Curmark – Mille Gejl Jensen (Johanna Rytting Kaneryd, 60), Julia Zigiotti Olme (Milica Mijatovic, 60), Dilja Zomers – Stina Blackstenius (Stine Larsen, 60).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS