Legendarens ilska – efter kritiken mot Messi

Lionel Messi har fått kritik för att inte prestera tillräckligt i försvarsspelet för Barcelona – nu ryter förre lagkompisen Thierry Henry ifrån.
– Hur kan vi ifrågasätta Messis vilja? Det är ren galenskap enligt mig, säger Henry enligt Metro.

ANNONS
|

FC Barcelonas säsongsinledning har varit svajig. Förvisso inkasserades tre poäng mot Real Betis under lördagskvällen, men innan dess har det hackat i ligaspelet. En av många som har fått utstå kritik är superstjärnan Lionel Messi som så sent som i somras ville lämna Barcelona, men som efter många turer fram och tillbaka stannade kvar.

Det Messi framför allt har kritiserats för är hans, enligt kritikerna, ovilja att spela försvarsspel. Och ett exempel som har använts för att illustrera detta är en sekvens mot Dynamo Kiev i Champions League där Messi syns låta motståndarna ta sig förbi honom förhållandevis enkelt.

ANNONS

Men en som inte tycker att man kan ta åsikterna om att Messi inte vill jobba i defensiven på allvar är Thierry Henry. Den franske legendaren som var lagkompis med Messi i Barcelona och som numera är tränare i Montreal ryter ifrån.

– Hur kan vi ifrågasätta Messis vilja? Det är ren galenskap, enligt mig. Det kan komma en dålig match, ja han hade kunnat vara bättre – även om jag inte är säker på att han kan göra mer än han redan gör – men att ifrågasätta hans vilja?, säger han enligt Metro.

Henry: ”Då kommer vi gråta”

Henry fortsätter:

– När jag ser människor kritiserar honom för vad som helst, så skrattar jag. Jag skrattar för att de glömmer att han förra månaden var i Ecuador och Bolivia med landslaget. Ingen tänker på att han var tvungen att flyga tolv timmar för att komma tillbaka till Barcelona i tid. Han kanske var trött, vad spelar det för roll? Vi pratar om en spelare som har gjort fler mål än vad han spelat matcher. Folk glömmer att vi spelare inte är maskiner.

– När Lionel Messi lägger av så kommer vi gråta. Jag förstår att man vill sälja stories, men inte på honom. Jag har spelat med Leo, och han är inte den sortens person man vill attackera. Ibland vill man bara skälla ut någon för sakens skull, och det förstår jag inte. Han har gjort enormt mycket för sporten, och för Barcelona.

ANNONS
ANNONS