Legendarens hyllning av Zlatan: ”Zlatan är från en annan planet”

Zlatan Ibrahimovic, 39, fortsätter att imponera för sitt Milan. Något som gjort att han hyllats till höger och vänster – senast att hylla honom är förre storspelaren Demetrio Albertini.
– Jag har bara sett en enda spelare som alltid varit i topp till han är 40 år, säger han.

ANNONS
|

De flesta trodde nog att Zlatan Ibrahimovic hade sagt tack och hej till den europeiska toppfotbollen efter sin flytt till Los Angeles Galaxy och MLS.

Den svenske stjärnan ville dock annat.

Sedan återkomsten till Milan har han tillhört inte bara Milans utan även hela ligans bästa spelare. Den här säsongen toppar han skytteligan med åtta fullträffar dessutom. Detta trots att han missade flera matcher då han drabbades av coronaviruset.

En som njuter av att se Zlatan Ibrahimovic fortsätta leverera på den absoluta högsta nivån är tidigare Milan-spelaren, Demetrio Albertini som spenderade 14 säsonger i den italienska storklubben.

– Zlatan är evig, från en annan planet. Jag har bara sett en enda spelare som alltid varit i topp ända till han är 40 år och han är nuförtiden sportchef i Milan, säger Albertini till La Gazzetta dello Sport.

ANNONS

Sportchefen som han syftar på är ingen mindre än Paolo Maldini som vann den italienska ligan sju gånger och dessutom vann Champions League hela fem gånger.

Albertini är inte den ende italienska legendaren som hyllar Zlatan Ibrahimovic. Även målvaktsikonen Dino Zoff ansluter till hyllningskören.

– Snarare är det så att världsklasspelare som han (Zlatan) får en grupp att verkligen tro på vad den gör. På så sätt växer gruppen och Pioli (Milans tränare) kan forma den, säger Zoff.

Milan leder den italienska ligan efter sju matcher och har två poäng ned till Sassuolo som ligger tvåa. Nästa utmaning för Zlatan och hans lagkamrater är Napoli på bortaplan 22 november.

ANNONS