Lasse Vibe fick bäras ut på bår mot Falkenberg.
Lasse Vibe fick bäras ut på bår mot Falkenberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Lasse Vibe om skadan: "Det är tungt"

IFK Göteborg fortsätter få anfallsvapen på skadelistan. Efter 27 minuter i den första halvleken fick Lasse Vibe bäras ut på bår och spelade inte mer i matchen mot Falkenberg.

ANNONS
|

Med Benjamin Nygren såld till Genk och Patrik Karlsson Lagemyr med en ny långtidsskada har IFK Göteborgs offensiv fått rejäla avbräck.

I matchen mot Falkenberg kom ytterligare ett.

Det var efter drygt 27 minuter spelade av matchen mellan Falkenberg och Blåvitt som gästernas Lasse Vibe plötsligt satte sig ned i mittcirkeln utanför spelet. Bollen spelades ut över sidlinjen och läkare kallades omedelbart in på planen för att hjälpa dansken.

Det blev däremot ingen behandling alls på planen utan istället hämtades en bår och IFK-tränaren Poya Asbaghi fick förbereda Sargon Abraham för inhopp. Vibe bars raka vägen ut i omklädningsrummet.

Efter matchen berättar Lasse Vibe vad det var som hände.

ANNONS

– Jag tog en löpning och fick lite ont i baksidan så det var bara att kliva av. Den kan man inte riktigt spela på, säger Lasse Vibe.

Kom det från ingenstans, eller?

– Ja, lite så. Jag tog en lång löpning. Jag har för mig att de hade något inkasst och så blev det hela vägen från eget straffområde upp och så fick jag ont litegrann. Det är tråkigt för jag tyckte ändå att jag var uppe i varv och gjorde flest "high intensity"-löpningar i meter mot Östersund och slog nytt rekord och allt sådant där, så det är tungt när man kände att man var uppe i varv, säger Vibe.

Hur känner du nu efteråt?

– Nej, man isar och sedan märker man ingenting. Jag får kanske ta en bild på den där sedan, men det vet jag inte.

Det var inte av säkerhetsskäl du klev av?

– Nej, det blev en skada, säger Vibe.

Lasse Vibe fick uppleva slutet av matchen från sidlinjen och därifrån se Falkenberg kvittera i den 96:e minuten.

– Jag tror det blev lite överkänslosamt. Det är enklare när man sitter på sidan och inte har spelat sedan minut 25. Jag kanske får lite mer distans till grejerna, men det blir alltid lite gnälligt när motståndarna gör mål på övertid, säger Lasse Vibe.

ANNONS
ANNONS